Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Opgaan voor je rijexamen, Hier hebben wij wat tips voor jou!

Stel, je bent woonachtig In de provincie Limburg en je neemt momenteel rijlessen bij een rijschool in Geleen. Je hebt al een heel aantal lessen gehad, en je rij instructeur geeft aan dat je wellicht klaar bent om jouw praktijk examen te doen. Hoewel je niet kan wachten op het moment dat je zelfstandig mag rijden nadat je je rijbewijs hebt behaald, vind je het toch wel een beetje spannend.  Voordat je natuurlijk op examen gaat, wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op wat jou te wachten staat. In deze blog willen wij jou alvast een paar tips meegeven, die je kunt toepassen op jouw praktijk examen. Door het volgen van deze tips, zal de kans op slagen ook groter worden!

Tips voor het examen

Ten eerste, oefen vaak vooral tijdens jouw rijlessen nog even op de bijzondere verrichtingen. Het is namelijk zo dat de meeste bestuurders in hekel hebben aan de bijzondere verrichtingen, met name aan file parkeren en aan de hellingproef. om er zeker van te zijn dat jij deze vlekkeloos zou kunnen uitvoeren op jouw rijexamen, raden wij je aan om met jouw rij instructeur te bespreken om deze verrichtingen nog een aantal keer te oefenen.

Ten tweede, kunnen we altijd aanraden zo zelfverzekerd mogelijk te rijden op jouw examen. Hierdoor zul je sneller geen fouten maken op jouw examen.

Ten derde, hecht niet te veel waarde aan de snelheid die je rijdt op je examen. Of dit nu 47 of 52 km is, zal de rij examinator niet heel erg veel uitmaken op het examen. Zolang jij maar zorgt voor een goede doorstroom en veiligheid. Als laatste willen we je erop wijzen dat je rekening moet houden met de situaties die je bij je rijschool in Geleen(bijvoorbeeld) hebt geleerd. Denk terug aan wat jouw rij instructeur jou allemaal geleerd heeft voordat je examen plaatsvindt. Luister daarom ook goed naar het advies van hem of haar.

Alvast succes met je examen!

https://046rijopleidingen.nl/