Koopcentraal
Image default
Tuin en buitenleven

Olijfwilg bestellen

De olijfwilg bestellen Dit is een prachtige en veelzijdige boom die in vrijwel elke tuin goed tot zijn recht komt. Met zijn zilvergrijze bladeren en opvallende bloemen en bessen is deze plant een echte blikvanger. Bovendien is deze boom winterhard en kan hij goed tegen droge grond, waardoor hij geschikt is voor zowel de stad als het platteland. 

Deze wilg kan zowel als solitaire boom of als haag geplant worden. Een haag van deze wilg biedt niet alleen privacy, maar is ook een goede windbreker. Bovendien is de olijfwilg goed te snoeien en kan hij in verschillende vormen geknipt worden, zoals een bol of een piramide. 

Mooie piramide struik in de tuin 

Naast zijn decoratieve functie heeft de olijfwilg ook een aantal praktische voordelen. Zo wordt hij bijvoorbeeld gebruikt als grondstof voor de productie van papier en meubels. Daarnaast worden de bessen van de wilg gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten. 

Het onderhouden van deze struik is niet moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is hem af en toe snoeien en hem water geven tijdens lange droge periodes. Deze plant kan goed tegen snoeien en kan elk jaar geknipt worden om zijn vorm te behouden. 

Tot slot is de wilg niet alleen een mooie en praktische boom, maar heeft hij ook een symbolische betekenis. Zo staat hij symbool voor kracht en overwinning en wordt hij vaak geplant als een teken van hoop en vernieuwing. 

Kortom, de olijfwilg bestellen is een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber die op zoek is naar een mooie, praktische en symbolische boom. Met zijn vele voordelen en mogelijkheden biedt de olijfwilg een prachtige aanvulling op elke tuin.

https://www.haagplanten-heijnen.nl/olijfwilg-elaeagnus-ebbingei