Koopcentraal
Image default
Tuin en buitenleven

Alles wat je moet weten over de reuzenlevensboom

Ben je op zoek naar nieuwe planten voor in je tuin? Denk dan eens aan coniferen. Coniferen kopen voor je tuin heeft namelijk veel voordelen. Coniferen zijn niet alleen geschikt voor het vormen van een coniferenhaag, maar kunnen ook als solitaire bomen of struiken een echte blikvanger zijn in de tuin. Ze bieden het hele jaar door structuur en kleur aan de tuin, dankzij hun wintergroene karakter. Bovendien zijn coniferen over het algemeen onderhoudsvriendelijk en daarom een populaire keuze bij tuiniers van alle niveaus. In dit artikel gaan we verder in op Thuja plicata ‘Martin’, oftewel de reuzenlevensboom.

Eigenschappen

De Thuja Martin plant heeft glanzende bladeren met een zachte textuur die variëren in kleur van mooi groen tot donkergroen en een aangename geur verspreiden. Bovendien produceren de bomen een soort fruit dat sterk lijkt op dennenappels.Het is een winterharde plant die gedijt in de meeste grondsoorten en klimaten. Thuja plicata ‘Martin’ is een variant van de reuzenlevensboom die bekend staat om zijn snelle groei en dichte takkenstructuur. Dit maakt het een ideale keuze voor het creëren van een hoge, dichte haag. De plant heeft een opgaande groeiwijze en kan uiteindelijk een hoogte van 10 tot 15 meter bereiken. 

Het kweken

Het planten van Thuja plicata ‘Martin’ is relatief eenvoudig. Het is het beste om de planten in de herfst of lente te planten en ze op een afstand van ongeveer 50 tot 100 centimeter van elkaar te plaatsen, afhankelijk van de gewenste groeisnelheid van de haag. Na het planten is het belangrijk om de planten goed water te geven en regelmatig te bemesten om hun groei te stimuleren. Het is belangrijk om de plant tijdig te snoeien om de gewenste hoogte en vorm te behouden. vooral omdat het in ideale omstandigheden zo’n 40 tot 60 centimeter per jaar groeit. Het is het beste om de haag te laten groeien tot ongeveer 2 tot 3 meter hoogte, zodat het gemakkelijker is om de haag te onderhouden. Als de reuzenlevensboom niet wordt gesnoeid, kan het uitgroeien tot een prachtige boom van ongeveer 20 tot 35 meter hoog. Daarom is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben voordat je deze boom in je tuin plant.

Waarom een Thuja Martin kopen

Thuja Martin is dus een mooie en praktische keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een wintergroene haag die snel groeit en weinig onderhoud vergt. Of je nu een beginner bent of een ervaren tuinier, deze plant is zeker de moeite waard om te overwegen!