Koopcentraal
Image default
Sport

Nieuw record snoek met dood-aas

Op social media komen dagelijks berichten voorbij van grote snoek en snoekbaars. Verschillende vissen halen zelfs de grens van 1 meter, een enkele zelfs 1,1m en de bijzondere uitzondering haalt de 1,2 of zelfs 1,3 meter. Dit zijn bizar grote vissen die bijna allemaal 1 ding gelijk hebben: hoe ze gevangen zijn. Veel van deze vissen zijn namelijk gevangen van dood aas. En enkele andere komt naar boven met een stuk kunstaas, maar die zijn echt in de minderheid.

Het vissen met dood-aas is steeds populairder geworden. Zeker na het verbieden van het vissen met levend aas, heeft deze sport een echte opleving meegemaakt. Zeker in de koude maanden van het jaar is hier echt verschil mee te maken. En het lijken juist de grote snoeken te zijn die een dood aangeboden vis zeker waarderen. 

Het vissen met doodaas heeft me eerder al snoek opgeleverd van 99cm en 106cm. Dit is al veel jaar geleden dat ik hier actief op ben uitgegaan. Na een jaar met weinig vissen komt er dit jaar dan toch van om af te sluiten met een enkele roofvissessie. Bij de hengelsport winkel heb ik nog enkele spullen ingeslagen om zelf onderlijnen te maken met fluorocarbon en dreggen. Daarnaast wordt de molen opgespoeld met verse gevlochten vislijn. Vervolgens wordt nog een bezoek gebracht aan de plaatselijke markt om horsmakreel en haring op te kop te tikken. Ook wordt met een kruisnet enkele voorns gevangen. Met dit drietal zal er toch wel wat te haken zijn.

Na het maken van enkele onderlijnen wordt de weg naar de waterkant gezocht. Vele uren blijft het helaas stil. Met de harde wind zoek ik een luwte op om zelf nog enigszins comfortabel te kunnen zitten. Met een sounderbox kan ik de piepers op afstand nog steeds haarfijn horen. Tot 2x toe valt de waker van de vislijn wat enthousiast wordt opgevolgd door een kleine sprint die na enkele meters wordt omgezet naar een stille draf. Bij de derde keer blijkt er toch wat extra weerstand op de vislijn te staan. Dan toch eens voelen en aanslaan. De vislijn wordt opeens van de vismolen getrokken en een eerste aanbeet is toch een feit. Na een stevige dril komt er een behoorlijke snoek aan de oppervlakte liggen. Na 2x scheppen lukt het dan toch eindelijk om deze dame op het droge te halen. Het meetlint geeft uiteindelijk uitslag dat dit een nieuw record is van 108cm. Zo dicht op de grens van 1,1m, maar heel erg blij mee. Dan geeft dit nog een reden om wat vaker een horsmakreel aan de haak te slaan. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/