Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Manieren om de huid te verjongen

In het hedendaagse schoonheidsbeeld is jong blijven 1 van de belangrijkste kernpunten. Jong blijven kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, een van de belangrijkste is het uiterlijk, men wil er graag jong en strak uitzien. Naar mate je ouder wordt, zal automatisch ook de huid ouder worden. Mede door gelaatstrekkingen en fronzen kunnen er  rimpels ontstaan. Deze rimpels worden door mensen gezien als een teken van ouder worden. Voor sommigen is dit geen probleem, anderen zien het als een doorn in het oog. Voor degene die hier van af willen komen zijn er  aantal een oplossingen . Zo zijn er talloze crèmes en therapieën voor de huid, maar er zijn ook drastischere aanpakken die niet iedereen aandurft. Eén van deze “drastische” aanpakken is bijvoorbeeld het inspuiten van Botuline Toxine, ook wel botox genoemd.

Deze aanpak is tegenwoordig niet meer alleen voor supersterren en de allerrijksten. Botox wordt over het algemeen steeds meer geaccepteerd en is daarom minder een taboe geworden.  Tevens is de kwaliteit van Botox flink verbeterd, mede door de strenge controles op het gebied van geneesmiddelen. Waardoor de ingrepen minder risicovol worden, mits deze worden uitgevoerd door gespecialiseerd  en gediplomeerd personeel.

Botox wordt gezien als een grote ingreep, terwijl dit in de realiteit een tamelijk kleine en korte ingreep is. Daardoor is een behandeling met Botox geen tijd rovende ingreep. De behandeling werkt als volgt, door middel van een naald wordt er een kleine hoeveelheid Botox in de desbetreffende spier gespoten, net genoeg om de spieren te laten ontspannen zodat de rimpels verdwijnen. Dit effect heeft een snellere werking dan het smeren van crèmes, het resultaat is na 5 dagen zichtbaar en houdt drie tot zes maanden aan. De langdurigheid van de werking is per persoon verschillend. Het advies luidt dan ook om de ingreep na 3 maanden weer te herhalen.  

Voor meer info : http://clinic63.nl