Koopcentraal
Image default
Verbouwen

Installatiehandleiding voor visgraat laminaat

De markt biedt verschillende soorten vloeren voor elke ruimte. Qua veelzijdigheid en betaalbaarheid is visgraat laminaat een uitstekende keuze. Deze zal interesse en diepte toevoegen aan uw huis. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het ook weinig onderhoud heeft en minder duur is om te installeren. Het vereist echter een goede installatie voor het beste resultaat. Elke doe-het-zelf-installateur moet de procedure begrijpen, aangezien het leggen van een laminaatvloer lastig kan zijn.

De ondervloer neerleggen

Hier is de meest kritische informatie. Elke laminaat vloer heeft een dunne onderlaag nodig om een ​​zacht kussen te bieden en oneffenheden in het oppervlak te egaliseren. In dit geval kunt u 1/8-inch dik schuim gebruiken dat de geluiden veroorzaakt door voetstappen vermindert en een geluid geeft dat meer op natuurlijk hout lijkt. Bij het neerleggen van de ondervloer moet je het midden van de kamer vinden en de rand en het veld bepalen. Deze taak is eenvoudig, maar vereist details.

Een spijker ruimte creëren

De volgende procedure is het maken van een spijkerplank of een sjabloon om de planken dienovereenkomstig uit te lijnen. Eerst moet je een driehoek uit een stuk triplex snijden. Vervolgens moet je het midden van de spijker spatie tekenen. Plaats het ten slotte op de middelste krijtlijn. Vergeet niet om het vast te schroeven voor een betere stevigheid. Deze taak vereist focus, dus je moet het niet overhaast doen.

De vloer leggen

Het laatste wat u moet doen, is de vloer geleidelijk leggen. Dit proces kan worden gedaan door de eerste plank weer aan één kant van de spijker vorm te plaatsen. Vervolgens moet je het tweede bord tegen de andere kant van de blanco plaatsen. Zorg er echter voor dat het het uiteinde van het eerste bord overlapt. Je kunt een hamer gebruiken om die planken stevig vast te binden. Vervolgens kan het twee planken tegelijk leggen om het visgraatpatroon te vormen. Als u klaar bent, moet u lege ruimtes opvullen en elke vloer zijde inkorten met uw cirkelzaag. Het laatste dat u moet doen, is de rand installeren.

DIY versus professionele installatie

Het leggen van Herringbone laminaatvloeren is niet ingewikkeld, maar vereist focus en details. Er is echter altijd een eenvoudige methode om iets te doen. U kunt een professionele installateur inhuren om deze vloer perfect te leggen. Als u de vloer door een expert laat leggen, voelt u zich meteen op uw gemak.