Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een boiler in de keuken

Een boiler was vroeger erg populair. Tegenwoordig zien we ook dat steeds meer mensen voor een boiler kiezen. Je hebt namelijk snel warm water en kunt hiermee ook echt je warm water gebruik beperken. In de tijden van nu is het belangrijk om te kunnen besparen waar het mogelijk is, dus dan is een boiler zeker aan te raden. Je kent de boiler waarschijnlijk als een grote ketel die op zolder of in de meterkast is geplaatst. Echter is het ook mogelijk om voor een boiler keuken te kiezen. Dit heeft namelijk een aantal voordelen.

Voordelen van een boiler in de keuken

Als de boiler op zolder staat, moet het warme water van zolder naar de keuken stromen, alvorens het water uit de kraan warm wordt. Het scheelt dus tijd, maar ook waterverbruik, wanneer je ervoor kiest om de boiler in de keuken te plaatsen. Bovendien is het handig dat men niet helemaal naar de zolder hoeft, wanneer er onderhoud moet worden verricht aan de boiler.

Een boiler is natuurlijk niet zomaar een klein apparaat dat je ergens plaatst. Als je een boiler keuken neemt, wordt deze vrijwel altijd onder de wasbak geplaatst. Een boiler is over het algemeen 10 tot 20 liter. Hoe groot de boiler precies zal zijn, is afhankelijk van hoeveel warm water je als huishouden per dag gebruikt. Probeer van tevoren een goede inschatting te maken. Wat misschien handig is om te weten, is dat je met een 50 liter boiler 15 minuten (per dag) achter elkaar kunt douchen.