Koopcentraal
Image default
Auto’s en Motoren

Hoe sluit je een achteruitrijcamera aan?

Veel mensen vinden het tegenwoordig prettiger om een achteruitrijcamera te hebben. Dit helpt heel erg bij het parkeren omdat je via de camera goed om je heen kan kijken. Vooral bij plekken waar je nog niet eerder geweest bent is het fijn om een extra steuntje te hebben. Dit kan voorkomen dat je tegen een paal of stoep botst. Een achteruitrijcamera aansluiten is gemakkelijker dan je denkt en je kan het gewoon zelf doen!

Het is aan te raden om de camera die je gaat installeren zo hoog mogelijk te plaatsen. Hierdoor heb je een groot gebied die je kan monitoren op je monitor. Heb jij een achteruitrijcamera systeem met meerdere camera’s dan is het een slim idee om een van deze camera’s bij je doden hoek te plaatsen. Mocht er rondom je voertuig wat gebeuren, vooral in deze hoek waar je weinig ziet dan kun je gelijk handelen.

Naast dat deze camera’s handig zijn bij het parkeren van je voertuigen bieden deze camera’s nog meerdere voordelen. Bijvoorbeeld bij een ongeluk. Mocht er nou een ongeluk gebeurt zijn en de camera’s zijn aan dan kunnen deze altijd teruggekeken worden en dan kan je zien wat er gebeurt is. Het komt vaak voor dat deze dashcams nog aan staan en per toeval een ongeluk gefilmd hebben. Dit kunnen andere dan weer gebruiken. Dus kortom er zijn genoeg redenen om een achteruitrijcamera aan te schaffen.