Koopcentraal
Image default
Woningen

De verkoopmakelaar in Utrecht: wat kan je verwachten tijdens een taxatie van jouw huis?

Een verkoopmakelaar in Utrecht staat voor jou klaar om je te helpen met het taxeren van jouw woning. Wanneer je jouw huis herfinanciert, vervang je eigenlijk jouw oude hypotheek door een nieuwe, omdat de waarde van jouw huis mogelijk is veranderd sinds je het voor het eerst kocht. Om die reden zullen kredietverstrekkers een taxatie van jouw huis nodig hebben die uitgevoerd is door een verkoopmakelaar in Utrecht om ervoor te zorgen dat het nieuwe hypotheekbedrag kan worden gerechtvaardigd. Als de waarde van het huis is gestegen sinds de aankoop, kun je mogelijk geld krijgen als onderdeel van de herfinanciering. Als het echter is afgenomen, kan het moeilijk zijn om een ​​nieuwe lening te krijgen.

Vergeet niet de omgeving rondom jouw huis

Een taxatie van jouw huis in Utrecht wordt in verschillende situaties uitgevoerd. De meest voorkomende situatie is wanneer je jouw huis in de verkoop wilt zetten. Om te zorgen dat de verkoopmakelaar in Utrecht, zoals de experts van Van Scherpenzeel Makelaars, jouw huis eerlijk taxeren, kun je een aantal stappen ondernemen. Maai jouw gras en trim je bomen en struiken. Overweeg om dode bomen te laten verwijderen, indien mogelijk vóór jouw taxatie. Verwijder rommel uit zowel de voor- als achtertuinen, inclusief verdwaald speelgoed, fietsen en tuinmeubilair. Huizen met een hoge aantrekkingskracht krijgen zonder twijfel betere beoordelingen.

Waar wordt er op gelet tijdens een taxatie?

Als er iets structureel ondeugdelijk of onveilig lijkt om in te wonen, zijn de taxateurs van Van Scherpenzeel Makelaars genoodzaakt om het op te merken. Tijdens de taxatie van jouw huis in Utrecht wordt ook het algehele onderhoud aan het huis gescand, zoals ontbrekende deurgrepen, lekkende kranen en andere onderhoudsgerelateerde problemen. Hoewel ze zich niet concentreren op het al dan niet schoon zijn van het huis, zullen ze op zoek gaan naar tekens van verwaarlozing, waaronder kapotte ramen, beschadigde vloeren, kapotte apparaten, gebarsten muren, kapotte deuren, gescheurde vloerbedekking en meer.