Koopcentraal
Image default
Energie

Het verschil tussen de energieleveranciers

Wil je een nieuw energiecontract af gaan sluiten? Of wil je je simpelweg oriënteren voor de mogelijke overstap van energieleverancier A naar energieleverancier B? Dan weet je op voorhand zeker dat je de keus uit heel veel soorten energieleveranciers hebt. Zo kun je onder meer kiezen voor Nuon Energie, maar je kunt ook kiezen voor minder bekende namen.

Op welke manier kun je nou de beste keuze maken? Om die keuze te kunnen maken, is het goed om te weten dat een energieleverancier zich op slechts enkele punten kan onderscheiden.

De tarieven

Alle energieleveranciers leveren uiteindelijk hetzelfde product; energie. De manier waarop ze dit leveren, verschilt echter wel van partij tot partij. Dat is dan ook terug te zien in de tarieven die door de verschillende energieleveranciers gehanteerd worden.

Juist doordat de tarieven zo variëren, is het aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken. Je krijgt dan duidelijk inzicht in de tarieven van de verschillende energieleveranciers én dus ook in de mogelijke besparing.

De support

Ook is een energieleverancier zich in staat om te onderscheiden door de geleverde support. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt, wil je van een goed antwoord voorzien worden. Bij voorkeur gebeurt dit ook nog snel en via het gewenste onlinekanaal.

De verschillende energieleveranciers hebben hun klantenservice in ieder geval op unieke manieren ingericht. Er zijn daardoor grote verschillen zichtbaar in de support die geleverd wordt door de energieleveranciers.

Groene of grijze stroom

Tevens kan er onderscheid gemaakt worden tussen groene of grijze stroom. De groene stroom is een stuk duurzamer, maar is in de afgelopen jaren wel duurder gebleken. Gelukkig komt daar nu verandering in; groene stroom wordt steeds voordeliger, waardoor het interessant(er) is om ook voor groene stroom te kiezen. Of dit bij alle energieleveranciers mogelijk is? Ja, bij alle grote energieleveranciers, zoals Vattenfall, behoort dat inderdaad tot de mogelijkheden.

Maak een goed vergelijk

Tot slot de belangrijkste tip van vandaag: maak voor jezelf een goed vergelijk. Alleen aan de hand van dat vergelijk kun je uiteindelijk de juiste keuze(s) gaan maken.