Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Het overzicht in een industrieel voertuig

Er zijn veel minder bekende bedrijven die grote voertuigen maken, dit is ook logisch omdat niet iedereen te maken krijgt met grote industriële voertuigen. De techniek van deze voertuigen is de laatste jaren flink verbeterd, vaak zijn de verbeteringen te relateren aan de ontwikkelingen van auto’s. Alleen is de techniek voor dergelijke voertuigen vele malen groter. Zo is de motor veel groter, omdat zij vaak velen maler groter zijn. Ook moeten zij vaak veel vervoeren en ervoor zorgen dat materiaal en andere voertuigen op een bouwlocatie terecht komen. Zo kan een groot voertuig een graafmachine vervoeren, dit is nodig omdat deze vaak geen grote afstand kunnen afleggen in korte tijd.

Naast vervoeren zijn industriële voertuigen zelf ook zwaar, bijvoorbeeld een zand wagen, deze is erg groot en vervuld zelf ook een functie en dit geldt voor meerdere voertuigen. Een ander voertuig dat weinig overzicht heeft is een vrachtwagen, deze kan door de grote achterkant moeilijk naar achter kijken en de situatie daarom niet goed inschatten. Hetzelfde geld voor grote landbouwvoertuigen en andere voertuigen die gebruikt worden tijdens de bouw. Maar ook sneeuwschuivers kennen dit probleem. Zij hebben dan ook nog eens te maken met gladheid, dit maakt het voor bestuurders van deze voertuigen moeilijk. Zo kunnen zij niet alles precies inschatten en weten zij niet zeker of een weg nog glad is of niet.

Gelukkig is men bezig om de veiligheid van deze voertuigen te verbeteren, dit kan al gebeuren door het overzicht te verbeteren. Bijvoorbeeld het overzicht om naar achter te kijken. Een achteruitrijcamera maakt het mogelijk om de achterkant van het voertuig te zien en zo beter de beslissing kan maken om achteruit te rijden, de camera wordt aangeboden door van zwitserland. Een dergelijke camera bestaat ook draadloos, de achteruitrijcamera draadloos zorgt via een verbinding ervoor dat de bestuurder de beelden live kan ontvangen. Dit is van zeer groot belang. lees meer over de mogelijkheden op www.vanzwitserland.nl.

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl/