Koopcentraal
Image default
Dienstverlening

Het gebruik van zeilringen

Ambachten hebben allerlei vreemde items nodig om het product af te maken. Een voorbeeld is een zeilring, dat in veel verschillende soorten projecten kan worden gebruikt.

Wat zijn zeilringen?

Oogjes zijn metalen ringen die worden gebruikt voor het naaien van leer en stof. Ze zijn sterk en duurzaam en zijn verkrijgbaar in veel verschillende afwerkingen. De meest voorkomende zijn goud, messing en zilver, maar sommige hebben mogelijk gekleurd email aan de bovenkant voor een vleugje kleur. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, zowel in hun diameter als in de lengte van de tand. Langere ogen zijn ontworpen om in dikkere stoffen en leer te worden gestoken.

Het grootste voordeel van zeilringen is dat ze het rafelen van de randen van een gaatje tegengaan en gebruikt kunnen worden voor het rijgen van koorden, veters en de tongen van gespen. Ze kunnen ook puur decoratief zijn en een edgy gevoel geven aan uw tassen en kleding. Grote ogen kunnen worden gebruikt aan de bovenkant van gordijnen om de staaf doorheen te halen.

Toepassingen

Deze steeds populairder wordende ambachtelijke producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Deze nieuwe generatie zeilringen is geschikt voor elk knutselproject dat zowel praktisch als decoratief gebruik vereist. Oogjes worden zowel in industriële toepassingen als in kleding gebruikt, zoals hoeden, riemen, schoenen en labels. Op maat gemaakte zeilringen kunnen worden gebruikt met:

  • elektronica
  • industrieel materiaal
  • batterijen
  • auto-onderdelen
  • diverse andere toepassingen

Fabrikanten en leveranciers in de zeilringenindustrie zijn bekwaam en uitgerust met high-end machines om zeilringen te produceren om aan de behoeften van potentiële klanten te voldoen.

Oogjes worden met verschillende gereedschappen en machines geplaatst. De eenvoudigste methode is het gebruik van een handinstelgereedschap en een hamer, die bij de meeste handwerk- of bouwmarkten kunnen worden gekocht. Voor het gelijkmatig en snel plaatsen van een grote hoeveelheid zeilringen zijn er machines beschikbaar, van eenvoudige voet- of handpersmachines tot pneumatische automatische toevoer lichte machines, tot zware zetmachines.