Koopcentraal
Image default
Woningen

Toiletrolhouder nodig? Dit moet je weten

Nooit meer misgrijpen met een stijlvolle toiletrolhouder.

Je kan wel zeggen dat de toiletrolhouder een onmisbare accessoire is in het kleinste kamertje van het huis. Deze heb je het liefst binnen handbereik. Losse rollen toiletpapier staan rommelig en je gebruikt er dan ook nog eens extra veel van. Met een stijlvolle houder los je dit probleem makkelijk op. Ook in de badkamer.

 

Een toiletrolhouder kopen.

Je hebt veel keuze als het gaat om een toiletrolhouder kopen. Ten eerste moet je afwegen of je een hangend exemplaar op de muur wilt of een staande op de grond. Het voordeel van de staande is dat je er meerdere rollen op kwijt kunt. Zo heb je altijd een voorraadje en grijp je nooit mis. De hangende houders daarentegen zijn vaak beter bereikbaar vanaf het toilet. Ook leert de ervaring dat je dan makkelijker een geportioneerd stukje afscheurt. Oftewel je niet te veel gebruikt. Sommige toiletten hebben vanuit de bouw al een mooie inbouw ruimte in de muur voor de houder.

 

Het bevestigen van een toiletrolhouder.

Bij een wandclosetrolhouder boor je vaak de schroeven in de tegels. Je wilt de tegels natuurlijk niet beschadigen daarom een paar tips. Teken de schroefgaten eerst met een potlood af. Kijk of deze waterpas is. Plak een stukje schildertape op de boorplek zo glijdt de boor minder snel weg. Schakel het klopmechanisme van de boor uit en begin langzaam met boren. Voer de snelheid langzaam op. Tik vervolgens voorzichtig pluggen met een hamer in het boorgat en monteer het montageplaatje met schroeven. Op je plaatje monteer je vervolgens de houder.

Liever geen gat boren in je tegels? Je kunt ook een toiletrolhouder kopen met een plakstrip. Deze plak je gemakkelijk op een schoon oppervlak vast op de muur.

 

Voor iedere stijl toilet een passende houder.

Ga je voor design of tijdloos? De meeste toiletrolhouders zijn van chroom of roestvrijstaal. Daarnaast zijn de mat zwarte varianten momenteel erg populair. Je hebt ze met of zonder klepje. Kijk ook eens naar de bijpassende accessoires als een wc borstelhouder en een reserverolhouder. Zo heb je alles mooi in één stijl. De juiste accessoires maken jouw ruimte helemaal af.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/badkamer-accessoires/toilet-accessoires/toiletrolhouder