Koopcentraal
Image default
Vervoer en transport

Het beroep taxichauffeur

Het beroep taxichauffeur is meer dan enkel vervoer

Als je kijkt naar wat het beroep taxichauffeur inhoudt, dan lees je: ‘Een taxichauffeur of taxichauffeuse bestuurt een taxiauto, een taxibus of een limousine om passagiers en hun koffers (bagage) naar een gewenste plaats van bestemming te brengen, bijvoorbeeld naar huis of naar een vliegveld als Schiphol.’ Of je leest iets in een soortgelijke strekking. Maar eigenlijk is het iets te kort te bocht, vind je ook niet? Want waar denk jij aan bij het woord ‘taxi’?

 

Een taxi is een dienst met service

Een taxirit heeft toch nog altijd iets met het gevoel van luxe te maken, hetzij dat het steeds normaler is geworden en tevens inmiddels zeker betaalbaar. Een taxichauffeur zou moeten staan voor ‘een heer in het verkeer’. Of een dame natuurlijk, want onderschat het vermogen van vrouwen niet om taxi te besturen. Als bestuurder weet je de kortste route, en je weet hoe te handelen als er onverwachts iets gebeurd, zoals bijvoorbeeld een ongeluk. Als je passagiers als voorbeeld de eindbestemming Schiphol hebben, dan is het noodzakelijk dat zij hier op tijd en probleemloos arriveren.

 

Waar bestaat deze service dan uit

Naast voorgenoemde en voornaamste service van het vervoeren van de mensen en hun bagage is het van buitengewoon belang dat het vervoersmiddel (de taxibus of -auto of limousine) er smetteloos uitziet, inclusief de bestuurder. Dit is namelijk niet enkel de werkplek van jouw taxi maar ook hun visitekaartje, en helpt betrouwbaar en gastvrij overkomen. Klantvriendelijkheid als de deur openen, de bagage in auto zetten en een vriendelijk gezicht zijn vanzelfsprekend een must. Dit is een taxi die je vaker zal kiezen.

 

Voorbeelden van Schiphol taxibedrijven

Schipholtaxiservice Amsterdam is een voorbeeld, alleen op hun website al vind je voldoende informatie waaruit blijkt dat zij serieus met hun persoonlijke dienstverlening bezig zijn. Het is beslist de moeite waard om even op hun website te kijken. Het nette Amsterdamse taxibedrijf heeft al jarenlange ervaring met dit beroep, wat helaas vele gezichten kent en te vaak negatief in het nieuws komt. Op de site lees je precies hoe je een taxi kan boeken en waar je op kan letten als je voor een taxibedrijf kiest.

Voor meer info :