Koopcentraal
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een nieuwe agenda van Moleskine

Je kan een agenda Moleskine online aanschaffen. In deze agenda kan je gemakkelijk het hele jaar plannen voor school of voor werk. Er zijn twee soorten agenda’s, namelijk eentje van 12 maanden en eentje die loopt tot en met 18 maanden. Een agenda is handig om alle belangrijke afspraken in te zetten. Er is wel degelijk een verschil tussen een agenda en een planner. Het is allebei te gebruiken om de afspraken er geordend in te zetten, maar met een planner heb je nog de mogelijkheid om te schrijven wat je doelen zijn of andere handige lijstjes te maken.

Notitieboekjes van Moleskine

Je kan ook een notitieboekje via Moleskine kopen. Hier zit ook veel verschil in, niet alleen in maat maar ook in kleur en soort. Zo heb je gewone A4 schriften met lijntjes of ruitjes, maar er zijn tegenwoordig ook bullet journals te krijgen. Dit zijn schriften met stipjes , die ook als agenda of planner worden gebruikt. De lijntjes of lege notitieboekjes zijn heel handig voor het maken van aantekeningen en aan de andere kant zijn de ruiten heel makkelijk om grafieken mee te tekenen. De bullet journals worden vaak gebruikt om zelf een agenda van de maken, doordat het heel gemakkelijk is om met behulp van de stippen een eigen indeling te maken.

Liever zelf tekenen?

Ben je niet zo van de notities en de planningen, maar wil je liever zelf iets tekenen? Dan kan je ook op de sketchbook webshop pagina kijken. Hier zijn nieuwe schetsboeken te krijgen, waar je met allerlei soorten materialen op kunt werken. Denk hierbij aan gewone potloden, maar ook waterverf en lijm kunnen gebruikt worden op deze boeken. De boeken zijn allemaal van hoge kwaliteit, met dikke pagina’s. Hierdoor zullen de gebruikte materialen niet zichtbaar zijn aan de andere kant, en ook verf zal hier niet doorheen komen.

Soorten papier

De boeken die hierboven zijn beschreven, hebben allemaal wit papier. Het is echter ook mogelijk om boeken, voornamelijk schetsboeken, te kopen die zwart papier bevatten. Hier moet je wel iets meer ervaring voor hebben om mee te beginnen, omdat het zwarte papier net iets anders werkt dan gewoon wit, ivoorkleurig papier. Hier heb je ook andere potloden voor nodig, aangezien grijs en zwart hierop niet zichtbaar zijn. Felle kleuren en witte potloden zijn hiervoor perfect, en het zwarte papier kan ook gebruikt worden voor foto’s en knipsels.

Een aparte soort schetsboek

Moleskine heeft niet alleen gewone normale schetsboeken, er bestaat ook een andere collectie. Deze collectie bevat speciale tekenboeken, genaamd Art Plus. Deze boeken hebben op de achterkant een uitvouwbaar vak. Hierin kunnen alle bladen in gestopt worden die uit het boek zelf komt, doordat deze pagina’s er gemakkelijk uitgehaald kunnen worden. Het heeft namelijk dezelfde zijkant als een cahier. Hierdoor kan je er ook weer nieuwe lege pagina’s in terug doen. Moleskine heeft ook nog hele sets om te beginnen met tekenen, of die juist gewoon een heel pakket willen. Er zit dan een schriftje bij, potloden en een puntenslijper. Deze kunnen ook als cadeau worden gegeven.