Koopcentraal
Image default
Woningen

Drie manieren om duurzaam de winter door te komen

Duurzaamheid is het toverwoord van 2022, maar waarschijnlijk ook nog wel van 2023, vooral zoals het er nu naar uitziet. De gasprijs staat op dit moment, op 27-12, bij energieaanbieders op €3,17 m3. Dat is nog steeds tien keer zoveel als een aantal jaren geleden. Ook al daalt de gasprijs op de open markt, het hoeft nog niet zo te zijn dat de prijs dan ook direct daalt bij de aanbieder. Nordicwoods.nl biedt gelukkig genoeg opties om te besparen tijdens deze energiecrisis. Drie manieren komen in dit artikel voor om te besparen op je gaskosten, maar wat ook nog eens zorgt voor een gezellige sfeer thuis. Een win-winsituatie dus. Bedenk daarbij dat het merendeel van onderstaande oplossingen ook nog eens CO2-neutraal is. 

Brandhout

Een eerste manier om duurzaam én goedkoop de winter door te komen is door hout te kopen bij Nordicwoods. Het stookhout is verkrijgbaar in palletvorm, zakken, maar ook in dozen. Een beukenhouten, ovengedroogde pallet van 1,8 m3 is te krijgen voor zo’n €549,-. Dat geeft veel stooktijd en dus plezier. De pallets zijn ook in een halve vorm verkrijgbaar. De instap voor stookhout is een doosje en dat start al vanaf €9,-. Al het hout is ovengedroogd, waardoor het vochtgehalte is gezakt naar 20%. De houtblokken zijn tussen 25-28 cm lang en er worden aanmaakhout en aanmaakblokjes bijgeleverd.

Houtpellets

Naast stookhout is een andere optie houtpellets. Houtpellets zijn natuurlijke, langwerpige energiebommetjes geschikt voor pelletkachels. Nordicwoods biedt een ruim assortiment aan pellets aan. Van oorsprong is de pelletkachel een Canadese uitvinding, maar de laatste jaren maakt de kachel nu ook grote stappen in Nederland. De pellets zijn allemaal van topkwaliteit, ze zijn namelijk Enplus A1-gecertificeerd. Dit betekent dat ze weinig as produceren tijdens verbranding en daarnaast een laag zwaveldioxidegehalte bevatten.
De pellets worden in hele pallets verkocht, gestapeld tot een hoogte van 160-170 cm.

Houtbriketten

De houtbriket is de laatste duurzame manier. Briketten kennen we vooral van barbecueën, maar zijn dus ook geschikt om je huis mee te verwarmen. Door de lange brandduur (5-6 uur) zijn de briketten vooral geschikt voor het warm stoken én houden van je huis ‘s nachts. Briketten zijn een natuurlijk product, gemaakt van overtollig zaagsel en daarom dus CO2-neutraal. Met name de Pini Kay wordt uitsluitend gemaakt van beuken- en eikenhout uit duurzame bosbouw. Onder hoge temperatuur worden de briketten samengeperst.

Briketten zijn niet buiten te bewaren, dus bewaar ze op een droge, geschikte plek. Een plek als een schuur of garage.