Koopcentraal
Image default
Woningen

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een nieuwe voordeur?

Op zoek naar een een nieuwe voordeur? Een nieuwe voordeur kies je niet zomaar uit. Een voordeur van goede kwaliteit is van groot belang voor zowel de veiligheid van het gezin, maar is ook van groot belang voor het behouden van de warmte in huis in de wintermaanden. Je wilt natuurlijk ook graag een duurzame deur die je niet binnen een paar jaar alweer moet vervangen. Houten voordeuren zijn de meest duurzame keuze. Deze zijn tevens ook isolerend en beschikken vaak over een inbraakwerende meerpuntssluiting. In dit artikel geven we je inspiratie voor het aanschaffen van een nieuwe voordeur.

Wel of geen glas?

Het voordeel van glazen ramen in je voordeur, mits van goede kwaliteit uiteraard, is dat er op deze manier meer licht binnenkomt zonder dat dit ten koste gaat van de isolatie of veiligheid. Voor de ramen in houten voordeuren wordt over het algemeen HR++ isolatieglas gebruikt. Doordat je meer licht in de hal creëert met ramen in de voordeur kan je dit zelfs in sommige gevallen in de energiefactuur op een positieve manier terug zien. Met glazen ramen hoef je namelijk minder vaak het licht in de hal aan te doen. Naast efficiënt, kun je zelf de vorm van het glas kiezen en zo sfeer creëren. Zo personaliseer je eenvoudig je voordeur. Ga je liever voor melkglas voor meer privacy, of gekleurd glas? Vrijwel alles is mogelijk! 

Design opties voor een dichte deur

Liever geen glas maar een dichte voordeur? Ook voor dichte houten voordeuren zijn eindeloze variaties mogelijk. Een dichte voordeur hoeft dus zeker niet saai te zijn.  Ga voor een strakke, egale voordeur of juist voor een voordeur met design groeven, of kies een deur met verschillende structuren. Wil je wel kunnen zien wie er voor de deur staat? Ga dan voor spionoog en voel je zo extra veilig in huis. Pas de deur aan jouw smaak en kies voor een verf kleur die past bij jou tuin of interieur! 

Ga voor kwaliteit en service

Ga voor een voordeur van topkwaliteit en let daarbij op de juiste dikte, deze moet minimaal aan de gebruikelijke norm van 54 mm dikte voldoen. Ga voor een goede kwaliteit hout zo weet je zeker dat je voor een extreem slijtvaste en duurzame deur gaat!  Wil je liever een trekker of juist een kruk op de buitendeur? Beide zijn natuurlijk mogelijk, maar let bij de keuze ook op het gemak! Niet iedereen is er zich bewust van dat een detail als de openingswijze van een voordeur van groot belang is. Niet alleen voor het gemak maar uiteraard ook voor het zicht. Het zijn immers de kleine dingen die het verschil maken!