Koopcentraal
Image default
Mode en Kleding

Dit zijn de populairste kleuren winterjassen voor Dames

Als jij net als ik dol bent op mode is het natuurlijk altijd interessant om te lezen welke kleuren winterjassen voor dames het op dit moment goed doen in Nederland.

Wat ik zo grappig vind aan de 4 populairste kleuren is dat deze niet heel veel verschillen van de voorgaande jaren.

Wel is het zo dat de modellen jassen wat zijn verandert ten opzichten van een jaar of 3 geleden. Ik zie zelf dat de “nettere” jassen weer een aardige inhaalslag hebben gedaan. Omdat ik ook wel van een wat nettere look hou is dit voor mij erg positief!

Wat zijn de kleuren die het goed doen op dit moment?

Bij elke kleur zal ik een klein stukje schrijven met de reden waarom de betreffende kleur het goed doet. Dit is gewoon mijn eigen gedachte over de “waarom” en dus ook heel persoonlijk, doe ermee wat je wilt!

Stijlvol zwart

Al zolang ik me kan herinneren is dit een erg populaire kleur kleding. Niet alleen de broeken, jurken en truien maar ook onder de jassen is een zwarte dames winterjas nog steeds een zeer populaire kleur.

De reden waarom deze kleur het goed blijft doen is denk ik doordat het oneindig te combineren valt. Er is bijna geen één kleur die je niet samen met zwart kan dragen!

Grijs, saai of zakelijk?

Naast zwart is er nog een kleur die bijna familie is van zwart. Namelijk Grijs!

Ook de grijze dames winterjas blijft elk jaar weer terug komen. Net als zijn grote broer is ook deze kleur goed te combineren.

Wat ik wel vind ik dat grijs vaak door 2 soorten mensen word gedragen (vaak maar niet altijd hoor). De mensen die graag wat op de achtergrond blijven dragen vaak een wat minder opvallende kleur als grijs.

Ook in de zakenwereld word er veel grijs gedragen en word deze kleur daarom ook vaak geassocieerd met de zakenwereld.

Opvallend rood

Als grijs door mensen word gedragen die graag op de achtergrond blijven is dit zeker de kleur die voor de tegenovergestelde mensen word gedragen.

De rode winterjas voor dames is dan ook vaak een uiting van zelfvertrouwen en een krachtig karakter!

Deze kleur word in allerlei verschillende kledingstukken gedragen en word naar hun associatie met een krachtig karakter ook vaak als een “aantrekkelijkere” kleur gezien.

Blauw en donkerblauw

De laatste van de 4 populaire kleuren blauw. Zowel de “normale” blauwe en donkerblauwe dames winterjas doe het ook dit jaar weer erg goed.

Deze kleur word, net als rood, vaak door mensen met een krachtig karakter gedragen. Wel is het zo dat rood vaak een wat vuriger karakter aanduid terwijl blauw vaker door mensen met een wat rustiger en beheerst karakter word gedragen.

Voor meer info :