Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Bijstandsverlening voor zelfstandigen (Bbz) Alkmaar en omgeving

Als zelfstandig ondernemer met financiële problemen heeft u wellicht recht op bijstandverlening voor zelfstandigen (Bbz). Deze regeling ging in 2004 van kracht en is bedoeld om zowel starters als gevestigde ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Ben je zelfstandig ondernemer en wil je weten of jij mogelijk aanspraak maakt op financiële ondersteuning vanuit de Bbz Alkmaar? Lees dan snel verder.

Bbz Alkmaar

Er zijn verschillende situaties waarin de Bbz regeling uitkomst kan bieden. Bijvoorbeeld als je bedrijf tijdelijk in zwaar weer verkeerd, of juist wanneer je een uitkering ontvangt en graag een onderneming wilt starten. Ook als je gedwongen bent om faillissement aan te vragen zou je een beroep op de Bbz regeling kunnen doen. Aan de hand van jouw situatie wordt vervolgens bekeken voor welk type bijstand je in aanmerking komt. Dit kan bijvoorbeeld een uitkering, lening of vergoeding zijn. Leeftijd, eigen vermogen en inkomen zijn belangrijke factoren in het bepalen van jouw aanspraak op de Bbz. 

 

Extra hulp

Een aanvraag tot bijstandsverlening kan worden ingediend bij de sociale dienst van je eigen gemeente. Bij hen kun je ook terecht voor vragen en opmerkingen over de Bbz. Indien je veel schulden hebt en door de bomen het bos niet meer ziet, zou je kunnen overwegen om een schuldhulpverleningsbedrijf in te schakelen. Een dergelijke organisatie biedt financiële hulp op maat en adviseert bij het aanvragen van Bbz krediet en andere financiële regelingen.

Voor meer info :