Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

WOZ-waarde te hoog? Dit moet je doen

Je hebt een brief ontvangen met de WOZ-waarde van je huis. De waarde die de gemeente berekend heeft, is niet overeenkomstig wat jij ervan verwacht. Geen probleem! Je kunt hier eenvoudig bezwaar tegen maken. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Hulp nodig? De Makelaar in Hellevoetsluis helpt je graag!

Wat u kunt doen

Eerst moet u controleren of de informatie in uw brief klopt. Zijn alle gegevens van uw huis up-to-date? Zo niet, laat dit dan weten aan uw gemeente

Vervolgens kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit gaat via een formulier dat u bij de gemeente of online op hun website kunt krijgen. Het formulier moet volledig worden ingevuld en vergezeld gaan van documenten waaruit blijkt waarom de WOZ-waarde moet worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld bewijzen overleggen van waardevermindering door slijtage, schade aan onroerend goed of andere omstandigheden die de waarde van uw woning verlagen. Zorg ervoor dat dit geldige documenten zijn, zoals facturen, foto’s of taxatierapporten van een gekwalificeerde deskundige.

Wanneer u uw bezwaarschrift heeft ingediend, zal de gemeente dit onderzoeken en beslissen of zij de WOZ-waarde aanpassen of niet. Zo ja, dan ontvangt u een nieuwe brief met de aangepaste waarde.

Wanneer bezwaarschrift inleveren?

Het is belangrijk te weten dat bezwaarschriften binnen zes weken na ontvangst van de aanmaningsbrief moeten worden ingediend. Zorg ervoor dat u deze termijn haalt!

Heeft u nog vragen over het maken van bezwaar tegen uw WOZ-waarde of hulp nodig bij het maken van bezwaar, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen bij de Makelaar in Hellevoetsluis. Wij begeleiden en helpen u graag bij het verkrijgen van de juiste WOZ-waarde voor uw woning. Wacht niet te lang – ga nu aan de slag! Met onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat alles soepel en snel verloopt als u net in uw nieuwe woning bent gaan wonen.