Koopcentraal
Image default
Woningen

3 voordelen van infrarood panelen

Wil je je verwarmingsinstallatie upgraden? Wil je een extra verwarmingssysteem toevoegen aan je huis? Het installeren van infraroodpanelen kan een verstandige beslissing zijn. Dit verwarmingssysteem kan in alle delen van je huis worden geïnstalleerd. Dit systeem gebruikt geen gas. Het verwarmt je huis met stroom. Over de maandelijkse kosten hoef je je geen zorgen te maken. Dit verwarmingssysteem is energiezuinig. Zo houd je de energierekening minimaal. Dit zijn enkele voordelen van infrarood panelen.

Het bespaart je geld

Infraroodpanelen hebben geen groot energieverbruik nodig. Het is een energiezuinig verwarmingssysteem. De kosten voor het gebruik van een infraroodverwarming zijn goedkoper dan een elektrische convectie verwarming. Dit paneel gebruikt een lager vermogen om hetzelfde warmteniveau te produceren. Zo kan het installeren van infrarood panelen je maandelijkse energierekening besparen. Bovendien heeft dit systeem geen speciaal onderhoud nodig. Het is dus niet nodig om geld te besteden aan onderhoudskosten. Om deze redenen worden infraroodpanelen beschouwd als een kosteneffectief verwarmingssysteem.

Het produceert onmiddellijke warmte

Infraroodpanelen hebben niet veel tijd nodig om op te warmen. Dit komt omdat de werking van dit systeem anders is dan bij andere verwarmingssystemen. Andere kachels verwarmen de lucht in je kamer. Bovendien gebruiken infraroodpanelen straling om de aanwezige objecten in je kamer op te warmen. Zo heb je het sneller warm. De panelen hebben slechts 5 tot 10 minuten nodig om op te warmen. Je hoeft niet langer meer te wachten tot de kamer is opgewarmd. Houd er echter rekening mee dat dit systeem er langer over kan doen om op te warmen als je veel meubels in je kamer hebt. Zodra de ruimte de gewenste temperatuur heeft bereikt, zal dit systeem automatisch uitschakelen.

De panelen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen

Infraroodpanelen zijn niet zomaar een verwarmingssysteem. Omdat het in veel uitvoeringen verkrijgbaar is, kun je een paneel vinden dat bij je interieur past. Zo vind je infraroodpanelen in de vorm van spiegels of schilderijen. Als je het in de woonkamer installeert, weet niemand dat dit schilderij eigenlijk een verwarming is. Het plaatsen van een infrarood schilderij zal de uitstraling van je interieur versterken. Met deze innovatie zou je kunnen overwegen om ouderwetse centrale verwarming te vervangen door esthetische infraroodpanelen. Door de veelzijdigheid van dit paneel kun je het in elke kamer van je huis installeren. Plaats bijvoorbeeld een verwarmend schilderij of foto in de woonkamer. Verder kun je in de badkamer eventueel een spiegel met verwarming plaatsen.