Koopcentraal
Image default
Meubels

Tips voor betaalbaar interieur

Je wilt een mooi interieur in je huis zodat je met een fijn gevoel kan thuiskomen, maar de meubels zijn duur en de decoraties zijn prijzig. Hier zijn een aantal tips om de een betaalbaar interieur aan te schaffen. 

Voorbereiding

De voorbereiding is enorm belangrijk. Met een goede voorbereiding weet je goed naar welke winkel je moet en wat je nodig hebt in de winkel. Ook kan je makkelijk vragen stellen aan een medewerker of bedrijf. 

Doe onderzoek
Bepaal goed en uitgebreid hoe je je interieur wilt hebben. Denk hierbij aan kleuren, textuur, vormen en patronen. Denk na over de sfeer en gevoel die je wilt creëren. Is dit bijvoorbeeld een tropisch thema of meer interieur met zachte pastel tinten? Maak dan ook foto’s van verschillende meubels of ideeën die hebt. Kijk op verschillende website of social media pagina’s voor inspiratie. 

Budget
Stel een budget op. Hoeveel wil je uitgeven? Het kan 1 groot bedrag zijn maar het kan ook meerdere bedragen zijn voor meubels en decoraties.

Hulp 
Als het nodig is zijn er ook services die helpen met vinden van de juiste meubels voor de juiste prijs. Soms richten zij dan ook de kamer in als dat nodig is. Hier zitten dan wel weer extra kosten aan verbonden dus houd hier rekening mee. 

Ruim overbodige spullen op

Als je een kamer gaat richten, is het belangrijk dat alle overbodige spullen of spullen die je weg wilde doen opgeborgen zijn. Als je deze spullen eenmaal hebt opgeborgen, kan je zien wat je daadwerkelijk nodig hebt en wat daarna de voorbereiding gaat zijn. Het kan zijn dat je eigenlijk al blij bent met de opgeborgen spullen en niet veel meer wilt veranderen of toevoegen. Daarom is het belangrijk dat eerst alles weg is, wat je weg wilde doen. 

Vind je het moeilijk om te doen, doe het dan in stapjes. Begin bij een hoekje in de kamer en ga zo verder totdat je de hele kamer hebt gedaan. 

Terwijl je hiermee bezig bent, denk dan ook aan de andere spullen. Heb ik dit nodig of wil vind ik dit nog wel leuk of mooi genoeg om te houden? Pak een doos of tas en doe daar alle spullen in die je weg wilt doen. Bij twijfels kan je ook een twijfel hoekje maken, waar je al die spullen neerlegt waar je nog over twijfelt. Als je klaar bent met opruimen, kan je nogmaals kijken of dat je het echt wilt doen. 

 

Knutselen

De beste goedkoopste manier om een nieuw en betaalbaar interieur te creëren, is met knutselen. Er zijn een hoop decoraties die je zelf kunt maken. Maak een beeldje of schilder erop los. Leer breien of naaien en maak een dekentje of tapijt. Zo bespaar je een hoop geld en ben je creatief bezig en kan je trots zijn op je zelfgemaakte decoraties.  

 

Ga naar rommelmarkten of ruilbeurzen 

De spullen die je wellicht weg wil doen kan je goed gebruiken voor een ruilbeurs voor betaalbare woondecoratie. Ook kun je deze spullen verkopen op een rommelmarkt. Het geld wat je daarvoor verzameld, kan je weer uitgeven aan nieuwe meubels of decoraties, klik hier om inspiratie op te doen. Vraag dan ook een vriend of familielid mee om te helpen. Tussendoor kan je een paar een keer er tussenuit gaan om zelf te kijken naar de spullen die verkocht worden. De prijzen zullen veel lager zijn dan in de winkels en wie weet kom je iets unieks tegen die perfect in je huis past. 

En als je niks vind, kan je nog steeds inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur. 

Als je liever niet naar een ruilbeurs wilt, kan je ook de spullen ruilen met vrienden of familieleden. Organiseer bijvoorbeeld een dag waarop iedereen zijn/haar spullen kan ruilen die hij of zij kwijt wilt. Zet tafeltjes of kleedjes neer waar iedereen zijn/haar spullen op kan leggen, zodat je goed kan zien wat iedereen te ruilen heeft. 

https://www.relaxury.nl/