Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Tips tegen wespen bestrijden

Het wordt langzaam beter weer. Mensen willen de mogelijkheid hebben om buiten te gaan zitten en in alle rust kunnen genieten van het eten en drinken. Zonder gestoord te worden door wespen! Het is algemeen bekend dat wespen van nature op zoetigheid af komen. Dit komt doordat de larven een bepaalde zoetstof afscheiden: de wespen gaan dan op zoek naar een alternatief.

Een wespenval maken

Het is tegenwoordig met verschillende hulpmiddelen vrij eenvoudig een val te maken om wespen op afstand te houden. Je begint simpel met een frisdrank fles waar je de onderkant vanaf knipt. In de onderkant doe je een zoete drank wat de wesp aantrekt. De wesp vliegt in het mengsel en kan hier zelf niet snel uitkomen. Je hebt ze gevangen!

Geur

Een wesp heeft een sterk reukvermogen en heeft dus een snel een afkeer voor een bepaald soort geuren, wat hem dus afschrikt. De volgende aroma’s zijn goed om de wespen op afstand te houden:

  • Koffie: wespen houden niet van de sterk overheersende geur van koffie. Dus leg een handje koffiebonen op een schoteltje en zet deze in brand. Dit zal de wespen op afstand houden.

  • Ui: verder kan je ook gebruik maken van een vers gesneden ui. De sterke prikkelende geur houdt namelijk de wespen op een afstand.

  • Kruidnagel: waar wespen de meeste afkeer voor hebben is de intense geur van kruidnagel in combinatie met een citrusvrucht of azijn. Gebruik een mengsel van deze middelen en je houdt de wespen op afstand.

Wespennest verwijderen

Allereerst is het gif wat de wesp bij zich draagt een soort lokstof om hulp te vragen aan zijn ‘groep’. Het gif werkt als het ware als een alarmbel. Hierna komen de andere wespen in de groep zo snel mogelijk naar de wesp die in het nauw gedreven is. Mensen die allergisch zijn voor een wespensteek kan het zelfs fataal worden wanneer ze door meerdere wespen gestoken worden. Wij adviseren dan ook om het wespennest te laten verwijderen door een professional. Op verschillende websites zoals wespennestverwijderen.com is het mogelijk om een wespenbestrijder bij jouw in de buurt te lokaliseren.