Koopcentraal
Image default
Webdesign

Succesverhalen bij een webwinkel beginnen

e kunt leren van succes. Van jezelf maar ook van anderen. Als je momenteel denkt aan een webwinkel beginnen maar je weet niet wat je te wachten staat moet je kijken naar mensen die je zijn voorgegaan, en bedrijven die succes hebben geboekt. We zullen enkele praktijkvoorbeelden opsporen van mensen die met succes een webwinkel zijn gestart.

 

Peter had een winkeltje in ijzerwaren. De laatste jaren merkte hij dat de straten leger werden en er minder klanten kwamen. Toen besloot hij zelf op basis van het Shoptrader platform een website op te zetten. Een webwinkel beginnen bleek eenvoudiger dan hij dacht. Omdat hij lokaal wilde werken stemde hij de SEO af op zijn regio. Dit bleek te werken, niet alleen begon de online verkoop goed te lopen, er kwamen ook steeds meer mensen naar de winkel toe!

 

Annelies maakt sieraden op maat. Dit is een secuur werkje dat ze vanuit huis kan doen. De sieraden winkels hadden geen interesse omdat zij geen unieke stukken kunnen verkopen. Een webwinkel beginnen leek de volgende logische stap. Ze kon zelf via Shoptrader een leuke shop inrichten waar ze haar eigen sieraden ging verkopen. Er kwamen via de site ook veel aanvragen binnen. Ze kan nu vanuit haar atelier in huis de hele online winkel draaien zonder tussenhandel.

 

Mahmoud heeft een enorm netwerk. Hij koopt diverse partijen op tegen zeer scherpe prijzen. Voorheen verkocht hij deze producten door aan vrienden en via advertenties op Marktplaats. Toen besloot hij een “partijhandel” webshop te starten. De webwinkel beginnen verliep heel soepel via Shoptrader, hij koppelde iDeal en PayPal aan zijn winkel voor veilige betalingen. Omdat het zo goed ging lopen besloot hij ook een pakketdienst via het platform te koppelen, dat bespaart Mahmoud enorm veel tijd.

 

Wat hebben we geleerd van deze drie slimme ondernemers?

 

  • Je kunt met een webshop ook de diensten van je normale winkel onder de aandacht brengen.
  • Je bent niet afhankelijk van tussenkanalen en wederverkopers wanneer je zelf een webwinkel begint.
  • Mensen zoeken naar koopjes online, met goede marketing en distributie kun je snel handelen en geld verdienen.

 

Wat is jouw succesverhaal, of moet je nog beginnen? Ga vandaag van start, we horen graag of jij deze successen weet te evenaren, of zelfs te overtreffen!

Voor meer info : https://www.shoptrader.nl/webwinkel-beginnen/

Gerelateerde artikelen

Webdesign bureau