Koopcentraal
Image default
Zakelijk

Speelgoed om buiten te spelen

De winter komt ten einde. De donkere dagen zijn weer voorbij en het zonnetje is doorgebroken in Nederland. Kan jij de lente al voelen? Waar we ons in de winter terugtrekken en naar binnen keren is de lente de periode om weer zaadjes te planten en erop uit te trekken. Onze cocon te verlaten.

De lente staat ook voor naar buiten gaan. Als de eerste zonnestralen doorkomen zie je de terrassen al vol raken en de wandelaars de bossen intrekken. Voor ouders met kinderen is dit ook weer een fijne periode want de kinderen kunnen lekker naar buiten! Meer rust weer voor de ouders zelf en weer tijd om wat quality time met elkaar te hebben.

Paarden speelgoed

Ok, de kinderen gaan dus weer naar buiten. Maar hoe zorg je ervoor dat ze het naar hun zin hebben? Ze kunnen natuurlijk ouderwets verstoppertje of tikkertje spelen met een groepje vrienden of ze kunnen in kleine aantallen, of zelfs alleen, met speelgoed gaan spelen. Ook hierin heb je verschillende opties. Ze kunnen gaan voetballen, met pijl en boog schieten, touwspringen, hoelahoepen of iets anders proberen zoals spelen met een stokpaard! Steeds meer kinderen in Nederland vinden het namelijk leuk om met paarden speelgoed te spelen. Dit komt omdat we in films, series maar ook onderweg naar school steeds meer paarden zien. Nederland is een paardenland met wel 500.000 ruiters en 450.000 paarden. Je kent dus vast wel iemand in je omgeving die een paard heeft.

Houten speelgoed

Wat wij zelf zo gaaf vinden aan paarden speelgoed is dat het vaak van robuust hout gemaakt is. Je ziet tegenwoordig veel plastic speelgoed met allerlei toeters en bellen eraan waardoor de essentie van speelgoed een beetje verloren gaat, namelijk je verbeelding gebruiken. Met een simpel houten hobbelpaard wordt je als kind uitgedaagd zelf je fantasie te gebruiken. Houten speelgoed is dus beter voor je fantasie maar het is ook beter voor het milieu. Veel fabrikanten gebruiken hout van verantwoorde houtkap waardoor je zo min mogelijk uitstoot/vervuiling hebt. Kies daarom voor een houten hobbelpaard of een mooi houten stokpaard voor jouw zoontje, nichtje of buurmeisje.

Neem vooral een kijkje in de webshop van Bo-anne.nl, de specialist op het gebied van paarden speelgoed.