Koopcentraal
Image default
Electronica en Computers

Printers

Tot voor kort werd er alleen nog maar gebruik gemaakt van plastic om het printen van 3D mogelijk te maken. Op het moment lijkt hier toch een verandering in te gaan komen, althans dat beweren een aantal onderzoekers afkomstig uit Twente. Het is hun gelukt om 3D te printen met behulp van metalen materiaal, dit kan dus bestempeld worden als een heuse doorbraak in het proces van 3D printen.

Vooral mensen die deel uit maken van de metaal industrie zullen watertandend dit nieuws hebben gevolgd want dit biedt veel kansen voor deze branche. Het is ook waanzinnig wat de onderzoekers hebben gedaan want het is ze gelukt om zowel koper als goud om te smelten tot microdruppels. Nu dat het mogelijk is om ook metalen te gebruiken gaan er nieuwe deuren open want metalen zijn natuurlijk zowel veel sterker maar daarnaast kunnen ze ook elektriciteit en warmte goed geleiden. Maar hoe is het de wetenschappers in vredesnaam gelukt om 3D prints te maken met metalen? Doordat metalen zo’n hoog smeltpunt hebben is het zeer lastig om het materiaal te laten smelten en vervolgens ook gecontroleerd te deponeren. De onderzoekers van de Universiteit Twente gebruikten een laserlicht om de metalen te smelten tot microdruppels.

De laatste paar jaren is er op het gebied van printen en dergelijk een hoop veranderingen, neem een voorbeeld aan de hot foil printer en de QR code printer tot voor kort wist niemand wat je allemaal niet kon uitprinten daadwerkelijk. Iets wat ook in de toekomst wordt verwacht is het maken en produceren van lichaamsdelen met behulp van een 3D printer, dit proces staat nog in zijn kinderschoenen maar is zeker iets om rekening mee te houden. De verwachting is dan ook dat heel veel dingen in de toekomst worden gemaakt met behulp van een 3D printer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/