Koopcentraal
Image default
Sport

Meer energie tijdens sporten? Dit heb je nodig!

Je kent het gevoel vast wel na een lange dag werken. Je energielevel is laag en de zin om te trainen is ver te zoeken. Een pre workout kan dan net de oppepper zijn die je nodig hebt om toch te gaan sporten. Het geeft je een energieboost, focus en helpt het je prestaties te verbeteren. In dit artikel zullen wij uitleggen wat een pre workout is en welke wij aanraden. 

Wat is pre workout?

Simpelweg kan je een pre workout omschrijven als een energiebooster en een middel dat je helpt om de prestaties te verbeteren. Het is veelal te vinden in poedervorm. Je mengt het poeder met een beetje water en dit drink je in 1 keer op. Een groot voordeel van een pre workout is dat het je kan helpen tijdens je krachtoefeningen en cardio. De energie boost zorgt net voor dat beetje extra kracht en stelt ook de vermoeidheid uit. 

Cafeïne in pre workout

Bijna iedere pre workout cafeïne. Het is dan ook een veelgebruikt ingrediënt waarvan is bewezen dat het bijdraagt aan je uithoudingsvermogen. Hierdoor kan je meer uit je workouts halen door het nemen van een scoop (een scoop staat gelijk aan een dosering). 

Cafeïne maakt ook de bloedvaten wijder. Hierdoor kan er meer bloed naar je spieren stromen. Ook verbetert het je cognitief vermogen. Je kunt jezelf hierdoor meer focussen op je workout. Je bent meer bezig met de spieren die je traint wat weer zal resulteren in betere resultaten. 

Wanneer neem je een scoop?

Er wordt vaak aangeraden om je scoop 15-20 minuten voor je training te nemen. Het duurt namelijk ongeveer een halfuur voordat je lichaam het heeft opgenomen. Tijdens je warming up of eerste sets zal je merken dat je jezelf een stuk energieker voelt. Ook kan het wat gaan kriebelen hier en daar. Schrik niet, dit is GEEN allergische reactie. Dit is de Beta-Alanine in de pre workout. 

De Sterrenstof Pre workout

De pre workout van Sterrenstof is er 1 van hoogwaardige kwaliteit. Het fijne ook is dat zij beide varianten, cafeïne en cafeïnevrij, aanbieden in hun webshop. Mocht je dus wat gevoeliger zijn voor cafeïne, zou je altijd degene zonder kunnen kiezen.