Koopcentraal
Image default
Verbouwen

Het werkvoorbereidingsproces verbeteren met behulp van BIM-modelleren

BIM is een term die in de bouwwereld steeds vaker klinkt. BIM-modelleren staat als eerst voor de digitale representatie van een bouwontwerp. In de tweede betekenis staat de digitale bouwwerkinformatie centraal, die gedurende de levenscyclus van het ontwerp beschikbaar blijft. Ten derde ligt bij BIM de nadruk op het proces van samenwerking en het creëren van een integraal ontwerp. De doelstelling van het gebruik van deze methodiek in het werkvoorbereidingsproces is het verlagen van fouten en daardoor faalkosten op de fysieke bouwplaats.

BIM-modelleren is maximaal gedetailleerd en minimaal foutgevoelig

Inmiddels is de bouwwereld zich ervan bewust dat 2D-bouwtekeningen niet toereikend en bovendien foutgevoelig zijn. 3D-bouwtekeningen zijn daardoor al zeker twee decennia de norm binnen professionele bouw- en adviesbedrijven zoals Kiewiet Bouwadvies, een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau nabij Amsterdam. Echter is uit de praktijk gebleken dat ook 3D-tekeningen vaak niet naadloos op elkaar aansluiten. Het BIM-modelleren voorkomt dit soort situaties en maakt het mogelijk fouten direct op de computer aan te passen, zodat u niet op de bouwplaats met uw handen in het haar hoeft te zitten.

Modellen voor woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie

Het BIM-modelleren, wat u met een gerust hart aan hét bouwkundig adviesbureau in de omgeving van Amsterdam uit handen kunt geven, helpt u uw bouwwerken slimmer te ontwerpen, realiseren en beheren. Dit betekent dus dat het van grote toegevoegde waarde voor de werkvoorbereidingsfase is, maar zich daartoe niet beperkt. Kiewiet Bouwadvies staat u graag bij middels het uitwerken van 3D-tekening dankzij BIM-modellen voor woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. De specialist is van ontwerp tot oplevering uw betrouwbare partner.

Informatie opslaan, gebruiken en beheren

Hét bouwkundig adviesbureau van Amsterdam en omgeving mag zichzelf een expert in BIM-modelleren noemen. Alle beschikbare relevante informatie wordt door deze specialist opgeslagen, gebruikt en beheerd in een compleet op elkaar afgestemd driedimensionaal bouwmodel. Alle betrokken partijen leveren informatie aan en hebben inzicht in wat er gebeurt; een van de belangrijkste voorspellers van een succesvol bouwproject.

Gerelateerde artikelen

Kan ik vloerverwarming aanleggen onder een laminaatvloer?

Deze specialist levert een prachtige, vergunningsvrije dakkapel op maat

Vergroot de verkoopkans van uw huis met renovatie van de kopgevel in Zuid-Holland