Koopcentraal
Image default
Woningen

Een moderne keuken, een prima keuken voor in een strakke woning

Bijzonder veel mensen kiezen er vandaag de dag bewust voor om een strakke woning met een al even strak interieur te realiseren. Wanneer ook jij deze keuze hebt gemaakt kies je duidelijk voor een moderne stijl. Het spreekt voor zich dat ook de keuze voor een moderne keuken dan behoorlijk voor de hand liggend is. Op het eerste zicht lijkt het er naar uit te zien dat deze keuze helemaal niet zo moeilijk is om te maken. Toch dien je er rekening mee te houden dat er verschillende valkuilen bestaan waar je zomaar in zou kunnen lopen bij het realiseren van een keuken met moderne uitstraling. Wil jij hier graag meer over te weten komen? Lees dan zeker even snel verder!

Less is more is van cruciaal belang bij een moderne keuken

Voor menig aantal keukens geldt dat mensen het fijn vinden wanneer er verschillende opvallende details in verwerkt kunnen worden. Dat is niet het geval bij een moderne keuken. Voor deze stijl van keuken geldt in de praktijk dan ook dat less gelijk staat aan more. Hiermee bedoelen we in eerste instantie dat er dient te worden gekozen voor neutrale kleuren. Het is deze reden die er in de praktijk voor zorgt dat in het merendeel van de gevallen moderne keukens beschikken over kleuren zoals:

  • Wit;
  • Grijs;
  • Zwart;

Eventueel is het ook mogelijk om gebruik te maken van wat meer flashy kleuren. In dit geval wordt er echter doorgaans altijd voor gekozen om een lak afwerking te voorzien. Hierdoor krijgt het geheel een strakke en vooral moderne afwerking. Dit is dan ook precies wat je zal willen realiseren.

Een greeploos design als populairste keuze bij moderne keukens

De minimalistische uitstraling die je altijd zal willen realiseren bij een moderne keuken uit zich eveneens onder de vorm van de gekozen grepen voor de keukenkasten. Bij menig aantal verschillende stijlen van keukens is het zo dat mensen ervan houden om wat opvallende details te realiseren aan hun keukenkasten. Hiervoor wordt er dan in het bijzonder gekeken naar de handgrepen. Voor een moderne keuken geldt dat het wordt aangeraden om te kiezen voor een greeploos design. Ook deze keuze wordt opnieuw gemaakt om de strakke uitstraling van de keuken niet teniet te doen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je graag een echt moderne keuken in je woning wenst te realiseren is kiezen voor een exemplaar met greeploos design altijd aan te raden.

Wat doe je met de keukentoestellen waar je gebruik van maakt?

Het spreekt voor zich dat er in een moderne keuken ook gebruik wordt gemaakt van heel wat verschillende keukentoestellen. Een belangrijke vraag die elke eigenaar van een woning zich op dit vlak moet stellen heeft betrekking tot de manier waarop deze toestellen in de keuken verwerkt zullen worden. Voor een moderne keuken geldt dat het doorgaans sterk wordt aangeraden om de toestellen weg te werken. Op deze manier kunnen ze aan het blote oog worden onttrokken en vormen ze bijgevolg ook geen zichtbare obstakels in de keuken. Alleen wanneer je beschikt over zeer strakke, moderne keukentoestellen zou je er eventueel voor kunnen kiezen om deze zichtbaar opgesteld te laten staan. Anders wordt het aangeraden om de toestellen weg te werken.

 

Kom je er niet uit? Vraag een digitaal inspiratieboek aan!