Koopcentraal
Image default
Woningen

Een huis kopen zonder makelaar, kan dat?

Wil je een huis kopen zonder makelaar? Dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om zelf de onderhandelingen te voeren, of je laat een makelaar voor je onderhandelen. In beide gevallen heb je direct contact met de verkoper, maar er zijn wel wat voordelen aan kopen via een makelaar. Weet je niet of het voordeel opweegt tegen de makelaarskosten? Lees dan snel verder!

De voordelen van een makelaar

Een makelaar kan je helpen met het vinden van een huis, maar ook met de onderhandelingen. Als je zelf gaat onderhandelen, is er altijd een kans dat je iets over het hoofd ziet. Een makelaar weet precies waar je op moet letten en kan ervoor zorgen dat je niet teveel betaalt. Ook als er problemen ontstaan tijdens de aankoop, is een makelaar er om je te helpen. Kortom: een makelaar is wel handig, maar het is natuurlijk wel zo dat je dan ook makelaarskosten betaalt. Een makelaar Hellevoetsluis nodig? Ga naar Voorne Makelaars.

Zelf onderhandelen

Als je zelf gaat onderhandelen, weet je in ieder geval direct waar je aan toe bent. Je hoeft geen makelaarskosten te betalen en je hebt dus meer budget voor de aankoop van het huis. Ook kun je sneller handelen als je ziet dat een huis op internet staat, want dan hoef je niet af te wachten tot de makelaar kan gaan onderhandelen. Wel is het zo dat je zelf moet uitzoeken of een huis schilderwerk nodig heeft of dat de dakgoot vervangen moet worden. Als je zelf gaat onderhandelen, ben je ook zelf verantwoordelijk voor alle problemen die kunnen ontstaan tijdens en na de aankoop.

Kopen via makelaar of toch liever zelf?

Als je overweegt om een huis te kopen, is het belangrijk om te bepalen wat voor jou het beste werkt. Wil je zelf onderhandelen of vind je het fijn om iemand te hebben die dat voor je kan doen? Kijk dan ook eens naar de makelaarskosten en bepaal of dat voor jou opweegt tegen de voordelen van een makelaar.