Koopcentraal
Image default
Sport

Een geschikte voetbal kopen

Een geschikte voetbal kopen

Ben je op zoek naar een goede voetbal? Wanneer je een voetbal gaat kopen, hou dan goed in de gaten dat je het juiste type bal aanschaft. Op het veld heb je een ander soort voetbal nodig dan in de zaal. Bij zaalvoetbal kun je het beste kiezen voor een zogenaamde plofbal, dat is een bal met een veel lagere stuit dan een veldvoetbal. Bovendien krijgt een zaalvoetbal veel minder snelheid mee dan een veldvoetbal. In de zaal is dat veiliger. Op een grasveld mag een voetbal gerust meer vaart krijgen en is het ook geen punt als hij hoger stuitert.

Derbystar de officiële bal van de KNVB

Er is een zeer ruim aanbod aan voetballen, zowel voor in de zaal als op het veld. Het is lastig om aan te geven welk merk het beste is. Alle bekende merken maken kwalitatief gelijkwaardige ballen. Het hangt sterk van je eigen voorkeuren af, wat voor jou de beste voetbal is. Ben je op zoek naar een grotere hoeveelheid ballen, bijvoorbeeld voor een vereniging? Dan kan een Derbystar bal een slimme keuze zijn. Dit merk is al sinds jaar en dag sponsor van de KNVB. Derbystar ballen worden dan ook bij veel Nederlandse clubs gebruikt voor zowel de trainingen als de wedstrijden. Diverse soorten zijn leverbaar met interessante staffelkortingen bij grotere aantallen.

Grote competities gebruiken Nike en Adidas

Maar misschien vind je het gewoon leuk om met dezelfde bal te spelen als jouw idolen. Ben je fan van FC Barcelona of Manchester United, dan kun je kiezen voor een voetbal van Nike. Daar worden namelijk de wedstrijden in de Premier League en Primera Division mee gespeeld. Tijdens wedstrijden op EK’s en WK’s en ook in de Champions League en Europa League wordt met ballen van Adidas gespeeld. Goed om te weten als je wilt ervaren wat Messi of Robben elke dag ervaart. Op voetbalkopen.net vind je alle grote merken.

Voor meer info :