Koopcentraal
Image default
Woningen

De voordelen van keramisch servies

Keramiek is een veelzijdig materiaal dat voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Je zult keramiek terugvinden in huizen en kantoren, van bloempotten tot servies. Keramisch servies is een geweldige manier om eten te serveren. HK Living is een bekende fabrikant van keramisch servies. Het merk produceert een breed scala aan producten zoals keramische borden, lepels, mokken en nog veel meer. Keramisch servies is gemaakt van klei en gebakken in een oven bij een hoge temperatuur. Dit HK Living servies is erg populair vanwege het unieke uiterlijk en veelzijdigheid. Hier zijn enkele voordelen van keramisch servies.

Het is niet gemaakt van chemische of giftige stoffen

HK Living borden, mokken en lepels zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen. Keramiek is gemaakt van klei en andere mineralen die geen schadelijke chemicaliën bevatten. In tegenstelling tot plastic en piepschuim is keramisch servies niet giftig en geeft het geen schadelijke dampen of chemicaliën af bij verhitting. Keramisch servies is ook vrij van lood, cadmium en andere zware metalen die schadelijk kunnen zijn bij gebruik in keukengerei en borden. Je kunt er dus zeker van zijn dat jouw gezin dit servies kan gebruiken zonder je zorgen te maken over eventuele gezondheidsrisico’s. Kies dus voor keramisch servies dat gegarandeerd gemoedsrust geeft!

Het is bestand tegen hoge temperaturen

Keramiek is ook zeer veilig voor het serveren van voedsel of drank bij hoge temperaturen. Het is goed geglazuurd en behandeld met vuurvaste glazuren die het beschermen tegen hoge temperaturen. Het wordt tegenwoordig zelfs gebruikt in de meeste pannen vanwege de hittebestendige eigenschappen. Keramisch servies is bestand tegen temperaturen tot 260 graden Celsius zonder te smelten of te barsten zoals bij glas zou gebeuren. Dit maakt het gemakkelijk om te werken met heet voedsel zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het breken van borden tijdens de bereiding of het schoonmaken achteraf. Houd er wel rekening mee dat niet alle keramiek hittebestendig is. Wanneer je keramisch servies koopt, moet je dus het etiket controleren om er zeker van te zijn dat het bestand is tegen de meest hoge temperaturen.

Het is gemakkelijk schoon te maken

Keramisch servies heeft geen groeven of spleten waar voedsel tussen kan komen. Het kan na gebruik gemakkelijk worden schoongemaakt en het plakt niet. Het oppervlak van keramisch servies is net zo glad als glas. Bovendien is het ook vlekbestendig. Je hoeft je dus geen zorgen hoeft maken over roest of verkleuring na het wassen. Keramisch servies absorbeert de vlekken namelijk niet. Je kunt het dus moeiteloos schoonmaken met een sopje en een spons. Vanwege deze voordelen kiezen veel mensen voor keramisch servies.