Koopcentraal
Image default
Woningen

Bouwbedrijf Rhenen bouwt voor vriendengroepen

Peter van Brenk van bouwbedrijf Rhenen bouwt nieuwbouwhuizen voor vriendengroepen die samen een huis kopen. Omdat huizenprijzen van nieuwbouw en bestaande bouw de pan uit rijzen gebeurd het steeds vaker dat 4 vrienden samen een huis kopen en samen in 1 hypotheek zitten.

Peter van Brenk bouwt dan bijvoorbeeld een huis met ieder 1 badkamer en met diverse kamers zoals vrienden dat zelf willen indelen. Peter bouwt nieuwbouwhuizen in verschillende regio’s.

 • Nieuwbouw Rhenen
 • Nieuwbouw Veenendaal
 • Huis bouwen in Apeldoorn
 • Nieuwbouwhuis bouwen in Arnhem

Hoe werkt kopen met vrienden?

 1. aannemersbedrijf Rhenen Peter van Brenk. Peter bouwt budget woningen. Je kan kiezen uit een stuk of 12 voorbeeldhuizen en je kan deze woningen dan aanpassen aan de maximale hypotheek. Eigenlijk heel simpel. De vriendengroep gaat naar een adviseur die hypotheken doet voor vriendengroepen. Helaas zijn dat maar weinige hypotheekadviseurs. Lexwonen regelt huis kopen met vrienden inclusief de hypotheek.

Maximale hypotheek met vrienden bekend?

Is de maximale hypotheek met vrienden bekend dan kan Peter van Brenk van Bouwbedrijf Rhenen op budget bouwen. Peter houdt dan contact met lexwonen over eventuele extra mogelijkheden of over bezuinigingen omdat de koopaannemingssom te hoog wordt. Een huis bouwen op basis van tekeningen die goedgekeurd zijn door de vrienden groep. Lexwonen checkt de bkr, het toetsinkomen en de financiële wensen. Voordat de koopaannemingsovereenkomst wordt getekend gaan de vrienden naar de notaris om alles goed door te spreken en te regelen.

Vrienden tekenen aannemingsovereenkomst onder voorbehoud van financiering

Met vrienden een huis kopen betekend dat niet alleen een nieuwbouwwoning uitzoeken maar ook de consequenties aanvaarden. Iedereen dient samen onder één dak te wonen. Het is verboden om delen van de woning te verhuren. Indien iemand de woning verlaat dan kan niemand dat tegenhouden. Meestal moet het huis dan verkocht worden omdat de persoon die vertrekt het recht heeft op zijn deel overwaarde. Ook kan het zijn dat hij verplicht is om zijn deel van de restschuld te betalen. Vooraf is overwaarde of restschuld niet bekend.

Bouwbedrijf Rhenen en voorbeeldhuizen

Je moet eens kijken op de pagina basis ontwerpen van Bouwbedrijf Rhenen. Ruime nieuwbouwhuizen waar je met gemak met 4 vrienden of familieleden kan kopen. Je kan wel 4 of 5 badkamers plaatsen. Gezamenlijke riante woonkamer en boven eventueel wat kleiner als een van de vrienden meer privacy wenst.

Twee onder een kap of anders?

Willen jullie een vrijstaande woning, een twee-onder-één-kap woning of een bijgebouw? Het regelen en financieren is geen probleem. Genoeg keuze uit een  aantal standaard basis ontwerpen welke volledig aan te passen zijn naar ieder zijn of haar wensen en naar de eisen van het bestemmingsplan. Ook kunnen jullie je eigen ontwerp laten maken via onze vaste architect. Jullie kunnen natuurlijk ook zelf al een ontwerp hebben laten maken door een architect. Dit ontwerp kan Bouwbedrijf P. van Brenk B.V. uiteraard ook voor jullie bouwen. Julie hebben natuurlijk wel een kavel nodig om de nieuwbouw woning op te bouwen.

ONTZORGEN MET DE BOUW VAN DE NIEUWBOUWWONING!

Een nieuwbouwwoning laat je niet elke dag bouwen. Er komt nogal wat bij kijken. Daarom zoek je als vriendengroep een bedrijf dat meedenkt en berekend. Het is een specialisatie om budget nieuwbouwwoningen te realiseren. Peter is gespecialiseerd in elk aspect dat bij de bouw komt kijken. Het mooie is echt dat peter meedenkt over de realisatie en de welstandscommissie.

Oplevering nieuwbouwhuis

Na de oplevering is er nog een hersteltermijn van 3 maanden. Mocht er nog een deur klemmen tot drie maanden na de oplevering dan doen wij dit kosteloos verhelpen. De wettelijke garantieperiode zijn van toepassing op de door Peter van Brenk bouwbedrijf Rhenen uitgevoerde onderdelen.

Voorbeeld 4 vrienden die huis kopen

Johan, Teunis, John en Stef kochten in 2022 als vriendengroep een eigen huis. Kavel was snel gevonden ondanks de drukke huizenmarkt.  Samen konden de vrienden € 890.000,- lenen voor een woning. Kavel bedroeg € 450.000,-. De koopsom van de nieuwbouwwoning in Veenendaal bedroeg € 490.000,-. Omdat alle 4 de ouders gaven hun kinderen een schenking van € 12.500,-. Hierdoor was de woning haalbaar. Het totaal gespaarde geld van alle vrienden bedroeg € 177.000,-.  Hiermee werd de woning ingericht.

Notaris belangrijk in deze

Omdat de ene vriend meer eigen geld en meer inkomen heeft dan de ander is het logisch dat de eigendomsverhouding aangepast wordt. Logisch dat bij eventuele verkoop dat diegene die het meeste meebetaald aan de hypotheek meer eigenaar is dan de ander. Dit soort zaken zijn belangrijk om via de notaris te regelen. Bij eventuele verkoop in de toekomst wordt alles eerlijk verdeeld.

Welke woningen zijn meeste aandacht voor?

Vriendengroepen kiezen het meeste uit:

 • KLASSIEKE PATRICIËRSWONINg
 • Bouwstijl: Klassiek, Patriciërswoning
 • Kenmerken:Aan de zijgevel is een erker gesitueerd. Openslaande tuindeuren. Overdekte entree.
 • Maatvoering: Bebouwd oppervlak: 124 m² Inhoud: ca. 740 m³ Goothoogte: 5,30 m Nokhoogte: 9,50 m Dakhelling: 42° en 50°
 • Aanwezige ruimtes: Begane grond: hal, toilet, meterkast, garderobe, woonkamer (36 m²), woonkeuken (27 m²), bijkeuken en garage. Verdieping: overloop, 1 hoofdslaapkamer met inloopkast, 2 even grote slaapkamers en een royale badkamer met douche, toilet en wastafel. Zolder: ruime vrij indeelbare zolder middels vaste trap bereikbaar.

 

·       KLASSIEKE NOTARISWONING

 1. Bouwstijl: Klassiek, Notariswoning
 2. Kenmerken: Openslaande tuindeuren. Roedeverdeling. Geaccentueerde entree. 2 Dakkapellen.
 3. Maatvoering: Bebouwd oppervlak: 119 m² Inhoud: ca. 660 m³ Goothoogte: 3,30 m Nokhoogte: 8,70 m Dakhelling: 50°
 4. Aanwezige ruimtes: Begane grond: hal, toilet, meterkast, garderobe, woonkamer, woonkeuken (55 m²), slaapkamer, bijkeuken en aangebouwde garage. Verdieping: overloop, 3 ruime slaapkamers ( 4 mogelijk), meerdere royale badkamers met douche, wc en wastafel. Lees 4 royale badkamers tegen meerprijs leverbaar.

 

Dakkapellen worden dan wel wat groter dan in de voorbeeld huizen staan vermeld. De keuze is reuze, jouw hypotheekadviseur berekent wat er mogelijk is.

Let op!

Nadat de aannemingsovereenkomst is ondertekend wordt er een afspraak ingepland met de tekenaar. De tekenaar gaat op basis van de aannemingsovereenkomst een schetsontwerp maken. Ook kijkt hij of alles voldoet aan het bouwbesluit en of hij nog dingen ziet die misschien nog besproken moeten worden voor de zekerheid. Wanneer deze tekening klaar is gaan de klanten om tafel zitten met de tekenaar. De tekening wordt dan doorgenomen en wordt eventueel nog een keer gewijzigd op basis van dit gesprek en aanvullende wensen. Uiteraard moet dit passen bij de aannemingsovereenkomst. Zaken die later gewijzigd worden zullen als meerwerk berekend worden.

Drie vriendinnen die samen een huis kochten in Amsterdam

Hier een voorbeeld van Soraya, Ilse en Lia die al jaren vriendinnen zijn. Omdat ze individueel geen huis kunnen kopen kwamen ze als vriendengroep bij mij thuis. In de regio Amsterdam is het helemaal lastig om te kopen.

Een leuke eengezinswoning in Amsterdam was plotseling haalbaar omdat ze nu voor € 390.000 samen een huis konden kopen. Omdat de huizen in die regio ver boven de marktwaarde worden verkocht hebben ze tevens € 47.000 aan eigen geld mee moeten nemen. Alle drie hadden ze een andere bijdrage gedaan i.v.m. de aankoop, dit hebben ze ook laten registreren bij de notaris. Eigendomsverhouding is gewijzigd.

De drie vriendinnen hebben deze kosten gezamenlijk verdeeld. Een ruime woning met een tuin was er nu mogelijk op een fietsafstand van hun werk. Een bruto maandlast van € 485,- per persoon kunnen ze makkelijk betalen.

Wekelijks worden hypotheken voor vriendengroepen gesloten. Let op! Als een hypotheek voor een vriendengroep net niet gaat lukken door te kort aan hypotheek? Weet dat optimaliseren van de hypotheekrente een uitkomst kan zijn.

Boerderij bouwen met 4 vrienden

Hoewel het lastig is om een kavel te bemachtigen is het wel een optie om te kijken of een boerderij bouwen met vrienden tot de mogelijkheden behoort. Boerderij kopen met 4 vrienden kan als het gezamenlijke inkomen meer dan € 180.000,- bedraagt. Overwaarde oude woningen niet meegenomen.

Denk je aan een boerderij bouwen met 4 vrienden?  De kavels worden steeds duurder en de grondstoffen om een huis te bouwen wordt ook al niet goedkoper. Laat vaker een maximale hypotheekberekening maken bij uw hypotheekadviseur omdat de hypotheekrentes wekelijks stijgen.  Hoe hoger de rente des te minder kan u lenen. Peter van Brenk is het enigste  bouwbedrijf dat een budget nieuwbouwhuis bouwt op basis van jullie inkomen. Dus aanpassingen aan de bouwtekening zodat de hypotheek past, Jullie maximale hypotheek als vriendengroep kan je niet wijzigen. Peter van Brenk heeft Surrealistische ideeën over luxueus wonen en bouwen voor groepen mensen die samen een huis kopen. Kijk ook eens op de pagina opgeleverde woningen die door vriendengroepen zijn gekozen.

Omdat de huizenprijzen zo hoog zijn geworden zijn het niet alleen de vriendengroepen die samen kopen. Het zijn ook familieleden die nu samen een huis kunnen kopen. Samen met ouders een woning kopen is tevens een hypotheek die steeds meer plaats vindt.

Maximaal exclusief bouwen meerdere personen

Bouwbedrijf Rhenen, Peter van Brenk bouwt exclusieve woningen die past bij de wensen van meerdere vrienden die in 1 huis gaan wonen. De constructie van financieren, bouwen en wonen past bij de huidige generatie huizenzoekers.

https://lexwonen.nl/