Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Benieuwd welke zomerklusjes je moet uitvoeren? Lees het in deze blog!

De maanden juni, juli en augustus staan volledig in het teken van de zomer. Het heerlijke warme weer, de extra lange zomerdagen en de geur van vlees op de barbecue. Bij iedereen roept er wel een bepaalde emotie op tijdens deze periode. De zomer is niet alleen geschikt voor activiteiten waar je heerlijk bij tot rust komt. Ook is het perfect om klusjes te doen die moeilijk te realiseren zijn in de herfst en winterperiode. Wij hebben een aantal taken voor je op een rijtje gezet die niet alleen heel goed uit te voeren zijn in de zomer, maar die ook ten goede voorbereiding is voor de koude winterdagen.  

Woning isoleren 

Een van de meest tactische klusjes die je kan uitvoeren in de zomer, is het isoleren van het huis. Niet alleen zorgt dit er voor dat jouw woning de warmte goed vast houdt en de kou de baas is. Ook bespaar je enorm veel op je energierekening doordat je niet extra hoeft te stoken en tegerlijkertijd ben je ook nog eens beter voor het milieu en klimaat! Ideaal voor als je jouw global footprint wilt verkleinen. Het is daarom van groot belang om goed te investeren in isolatiemateriaal en dit te plaatsen tijdens de zomerweken.  

Dak en regenpijp controleren 

In de zomer regent het gemiddeld minder vaak dan tijdens andere seizoenen van het jaar. Dit zorgt er voor dat de daken droog zijn, waardoor je dus gemakkelijk de dakpannen boven op het huis en de regenpijpen rondom je woning kan controleren zonder dat je van het dak af glibbert. Een jaarlijkse dakpannen en regenpijpen check is erg belangrijk. Je hebt dan goed de mogelijkheid om bladeren te verwijderen die misschien de toevoer van de regenpijpen blokkeren of je kan de dakpannen checken op lekkage. 

Rioolinspectie  

Heb je geen zin in een penetrante vieze geur te hebben uit het toilet, of rioolwater dat uit je wc omhoog komt? Dan is het belangrijk om af en toe een rioolinspectie te laten uitvoeren in de zomer. Tijdens een inspectie kom je er eenvoudig achter of misschien de riolering toe is aan vervanging of dat er alleen een riool reiniging plaats moet vinden om de vieze geur te verwijderen.  

https://www.4kleuren.nl/tegelverf-voor-in-de-keuken-en-badkamer/