Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

4 tips voor het inrichten van een gezellige kinderkamer

Van babykamer naar kinderkamer gaan is niet altijd even makkelijk. Een kinderkamer heeft namelijk veel meer onderdelen nodig dan die simpele babykamer. Zo heb je aan een babybedje en een commode niet meer genoeg. De kinderkamer moet ook een leuke sfeer hebben en genoeg mogelijkheden hebben om als kind te kunnen spelen. Om een kinderkamer zo gezellig mogelijk in te richten zijn verder in dit artikel 4 tips te vinden die worden toegelicht.

Laat je kind mee helpen

Uiteindelijk moet je kind in de kamer slapen en kunnen spelen dus het is zeker handig om je kind mee te laten helpen bij het inrichten van de kinderkamer. Dit kan zijn in het uitkiezen van bepaalde meubels, maar ook in de kleuren van de muur of andere decoratieobjecten. Misschien heeft je kind wel een bepaald idool of is hij of zij helemaal fan van een bepaald tv of filmkarakter. Verder is het ook leuk om je kind mee te laten helpen bij het schilderen of het uiteindelijk inrichten van de kamer. Niet alles zal er helemaal perfect uitzien, maar dat kan het nou ook net even die originele uitstraling geven.

Verdeel de kinderkamer in verschillende ruimtes

Door de kamer in verschillende zones in te delen zorg je voo een leuke sfeer. Zo kan je zorgen voor een slaaphoek en studie zone maar ook een tekenhoek en een relaxhoek zijn leuk om te maken. Op die manier heeft je kind ook het gevoel dat hij of zij een eigen plekje heeft met verschillende opties.

Een bedhuisje

Een bedhuisje is een zoals de naam zegt een huisje voor het bed. Dit is een huisje die je bij verschillende meubelpartijen kan kopen, maar ook zelf kunt maken. Een bedhuis is perfect voor kinderen, omdat het voor een echt eigen plekje zorgt. Je kind zal het gevoel hebben dat dit zijn of haar huisje is en dat geeft een zeer veilig en gezelliggevoel. Verder geeft een bedhuisje ook een mooie uitstraling aan de rest van de kamer. Dit geeft net even die unieke uitstraling in de plaats van een standaard bed plaatsen. Een opgeruimde kinderkamer is ook belangrijk voor de uitstraling en voor het makkelijk kunnen spelen van je kind. Een bedhuisje kan daarbij ook opbergruimte creëren. Zo zijn er verschillende huisjes te krijgen waar bepaalde plankjes of lades zijn gemonteerd. Als laatste is een bedhuisje ook een zeer duurzaam item en kan je deze ook makkelijk schilderen in een andere kleur.

Muurschilderingen

Een kale muur is natuurlijk niet de mooiste decoratie voor een kinderkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden om een muur mooi te maken. Zo kan je kiezen voor mooie schilderingen, maar ook voor muurstickers en voor fotomuren. Een andere mooie opties is het ophangen van een grote tekenwand. Zo kan je kind makkelijk op de muur tekenen en creatief zijn, en ook makkelijk deze tekeningen weer verwijderen.