Koopcentraal
Image default
Aanbiedingen

3 ontwikkelingen die zich momenteel binnen de transportsector afspelen

Net zoals binnen iedere andere sector spelen zich ook binnen de transportsector momenteel verschillende ontwikkelingen af die de sector weer een stapje vooruit brengen. Deze ontwikkelingen zijn er vooral op gericht om ons leven net een stukje makkelijker te maken, maar ook om de aarde, het klimaat en de natuur voor de komende generaties te besparen. In deze blog willen we graag drie van dit soort ontwikkelingen behandelen. Lees je mee? 

 

Verduurzaming van de transportmiddelen

 

Zoals we allemaal wel weten warmt de aarde steeds een beetje meer op. Het klimaat verandert en verschillende diersoorten worden met uitsterven bedreigd als we nu niet ingrijpen. Dit is met name te danken aan de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2. Gelukkig bestaan er tegenwoordig diverse initiatieven om de CO2-uitstoot terug te dringen. Zo ook binnen de transportsector. Hier vindt een verduurzaming van de transportmiddelen plaats. Vrachtwagens op diesel worden steeds meer vervangen door elektrische vrachtwagens of vrachtwagens die rijden op waterstof bijvoorbeeld. 

 

Vrachtwagens die volledig geautomatiseerd rijden

 

Naast zelfrijdende Tesla’s zijn er ook vrachtwagens in ontwikkeling die volledig geautomatiseerd rijden. Dit gebeurt allemaal op basis van gps, radar, wifi en andere speciale technologieën en wordt ook wel Truck Platooning genoemd. Bij Truck Platooning rijden vrachtwagens in een soort konvooi, direct achter elkaar. Zo kan er brandstof worden bespaard, neemt de CO2-uitstoot af, ontstaat er een grotere verkeersveiligheid en een betere doorstroming.

 

Inzet van drones voor het bezorgen van kleine pakketjes

 

Hoewel ze in landen als Duitsland en Australië al volop worden ingezet voor het bezorgen van kleine pakketjes, zie je ze hier in Nederland nog maar weinig voor dit doeleinde rondvliegen: drones. Deze kleine, onbemande vliegtuigjes zijn vooral geschikt voor het bezorgen van pakketjes op adressen die in moeilijk te bereiken gebieden liggen. Denk bijvoorbeeld aan de Waddeneilanden. Er kunnen echter niet alleen wateren mee worden overbrugd, ook files kunnen zo worden vermeden.

 

Op zoek naar een baan binnen de transportsector?

Ben je nog op zoek naar een leuke baan binnen de transportsector zodat je al deze ontwikkelingen en meer zelf kunt ervaren? Misschien is Werken bij Melis dan wel iets voor jou! Klik op de link om alle openstaande vacatures te ontdekken. Wie weet zit er een geschikte vacature voor jou tussen en kun je binnenkort al aan de slag!

https://www.werkenbijmelis.nl/