Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Zorgverzekeraars in Nederland

Iedereen heeft er één nodig: een zorgverzekering. Maar het aanbod aan zorgverzekeraars is zo groot, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Het is ook lastig om een keuze te maken voor een zorgverzekering, omdat iedereen andere behoeftes heeft. De één wil een zo goedkoop mogelijk pakket terwijl de ander juist heel goed verzekerd wil zijn voor psychiatrische hulp. 

De hoeveelheid zorgverzekeraars in Nederland
In Nederland zijn er ongeveer 50 zorgverzekeraars. Dit is enorm veel. Maar het is ook fijn, omdat er een ruime keuze is aan zorgverzekeringen en u dus ook een goede keuze kunt maken voor een goedkope zorgverzekering die aansluit op uw wensen.

Prijsverschil
Er zit redelijk veel prijsverschil tussen zorgverzekeraars. Dit komt onder andere door het eigen risico. Simpel gezegd kan je kiezen uit twee dingen: een lage premie of een laag eigen risico. Wanneer je kiest voor een lage premie is je eigen risico meestals hoger. Wanneer je kiest voor een laag eigen risico is je premie meestal hoger. Maar wat is dan de beste keuze? Dit is vooral afhankelijk van of u veel zorghulp nodig heeft. Mensen die veel behoefte hebben aan zorg (bijvoorbeeld ouderen) zullen eerder voor een hogere premie kiezen en een laag eigen risico. Jonge, gezonde mensen zullen eerder kiezen voor een lagere premie. Zij hebben toch niet veel risico om ziek te worden, en zo sparen ze sneller geld uit. 

Een zorgverzekering kiezen
Allereerst moet u bedenken wat uw wensen zijn. Wilt u een goedkoop pakket, of juist veel zekerheid? Dit is belangrijk om te bepalen. Als u eenmaal in uw hoofd heeft wat voor pakket u wil, is de volgende stap een verzekeraar te kiezen. Nu is de keuze enorm, en is het lastig om voor iedere verzekeraar de kosten van het pakket uit te pluizen. Gelukkig zijn er op internet tal van vergelijkingssites waar u uw wensen in kunt vullen. Zij kiezen dan uit alle zorgverzekeraars het goedkoopste en beste pakket voor u.

Voor meer info : https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-2017/