Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Woning bouwen

Woning bouwen

Een woning bouwen is een droom die mijn vrouw en ik al jaren koesteren. Een woning bouwen willen we heus niet zelf doen, daarvoor hebben wij teveel linkerhanden bij wijze van spreke. Gelukkig hebben we wel ervaring als tekenaars omdat we beide beeldende vorming geven op een middelbare school. Omdat we dankzij een erfenis wel wat geld te besteden hebben zijn we al geruime tijd op zoek naar een geschikte bouwkavel waar we hopelijk ooit kunnen beginnen met het woning bouwen. Uiteraard hebben wij verschillende ideeën over het uiterlijk en interieur van ons toekomstig huisje. Ook daarom heeft het wel eventjes geduurd voordat we begonnen met het woning bouwen. Nadat we eindelijk onze schetsen konden combineren tot een volwaardig huisje waar we maar wat graag de rest van ons leven zouden willen doorbrengen, gingen we op zoek naar een geschikte plek. Het is uiteindelijk Twente geworden. Vlakbij Ootmarsum vonden wij een mooie plek in de natuur. Twente is een mooi bosrijk gebied en je bent daarnaast zo in Duitsland. Er zijn een aantal grote plaatsen waar we alles kunnen krijgen wat we nodig hebben, maar ze bevinden zich wel zover dat we er geen hinder aan ondervinden. We houden namelijk erg van rust en dat is zeker een belangrijke reden waarom we voor deze plek hebben gekozen. Twentenaren zijn daarnaast erg vriendelijk en hebben een goed gevoel voor humor. We komen zelf uit Amsterdam dus het zal uiteindelijk een hele switch zijn. We hebben er dan ook niet lang over na moeten denken en zijn nu de trotse eigenaren van een stuk bouwgrond. We hebben uiteraard alles laten checken en beschikken over alle documenten die men nodig heeft voor het woning bouwen. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan als bijvoorbeeld blijkt dat de grond verontreinigd is. Nadat dit alles voor mekaar was gingen we op zoek naar een bouwbedrijf die voor ons met woning bouwen kon beginnen. Uiteraard gingen we een beetje in die omgeving op zoek zodat ze niet te ver hoefden te reizen. Via het internet kwamen we toen uit bij Poppink.

Woning bouwen? Poppink is de specialist

Wat ons meteen opviel aan de website was de professionaliteit. Je kunt duidelijk zien dat er goed is nagedacht over de opzet van de site en dat je hier te maken hebt met mensen die al jarenlange ervaring hebben. En dat bleek ook meteen want de website stelt dat Poppink al meer dan 50 jaar in het vak zit. Een woning bouwen is voor hen dan ook een peulenschil. Echt al duizenden woningen zijn door hen gebouwd. En of het nu gaat om een losstaande woning bouwen, een twee onder een kap woning bouwen of een woning bouwen voor recreatief gebruik, bij hen is het allemaal mogelijk. Wij gingen dan ook gelijk overstag en hebben contact met hen gezocht. Dit ging erg simpel want hun contactinformatie is duidelijk aangegeven. Je kunt ze mailen, bellen of direct het contactformulier invullen. Ook hebben ze een gratis aan te vragen brochure met daarin alle informatie die je nodig hebt als het aankomt op het woning bouwen. Dit hebben wij dan ook eerst gedaan en zo lazen wij dat ze precies dezelfde tips geven over het kopen van een bouwkavel als wij gelukkig al gedaan hadden. Daar kwamen we dus goed weg. Dit deed ons alleen maar meer overtuigen dat zij het absoluut waard zijn om deze grote klus voor ons op te knappen. We hebben daarom gebeld voor een kennismakingsgesprek en we zijn bij een van de twee vestigingen langs geweest. Ze hebben twee vestigingen, namelijk in Raalte en Fleringen. Beide zijn dus gevestigd in Overijssel. Hun architecten waren vol lof over onze tekeningen maar hebben hier en daar nog wel heel wat aanpassingen moeten doen. Niet zo zeer aan het ontwerp maar meer de technische kant. Kabels, meterkast, wateraansluiting en ga zo maar door. Ons werd geadviseerd om alvast een plan voor de tuin te bedenken zodat we tijdens het woning bouwen direct een hovenier konden inschakelen die dan gelijk met het aanleggen van de tuin kan beginnen. Op die manier sluit het direct aan op het uiterlijk van het huis.

In 2015 is het klaar

Omdat er niet heel veel haast bij is kunnen ze rustig aan beginnen met de voorbereidingen voor het woning bouwen. Wij gaan met pensioen aan het einde van het schooljaar en hopen begin 2015 te kunnen verhuizen om daar de rest van ons leven door te kunnen brengen. Poppink houdt ons wekelijks op de hoogte van de voorbereidingen van het woning bouwen. Ze maken foto’s die ze ons toesturen. Wij kunnen niet elke week naar Twente afreizen om het te checken. Maar het ziet er veelbelovend uit en we hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal naar wens zal verlopen. We kunnen dan ook niet wachten om ons nieuwe stulpje in te mogen. Het is trouwens zo dat Poppink voor het hele land in te schakelen is. Wij hebben voor hen gekozen omdat het lekker dichtbij is voor hen, maar waar je ook woont, zij komen graag naar je toe. Ze zijn trouwens niet alleen voor het woning bouwen, maar ook in te huren voor onder meer:

  • renovaties
  • totale verbouwingen
  • of als je slechts praktische tips wilt hebben en zelf woning bouwen wilt gaan proberen. Je vindt op hun site veel informatie over hoe je dat het beste kan gaan aanpakken
Voor meer info : http://www.poppink.nl/p/woning-bouwen