Koopcentraal
Image default
Woningen

Wat kan je verwachten van een goede makelaar?

 Wil jij een woning gaan kopen of verkopen in Amersfoort of omgeving? Een makelaar in Amersfoort kan jou hier vast en zeker bij helpen. 

Woning aankopen met behulp van een makelaar in Amersfoort

Als jij op zoek bent naar een nieuwe woning, dan kan je een aankoopmakelaar inschakelen. Veel mensen gaan zelf op zoek naar een huis, omdat zij niet weten dat het mogelijk is om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het is echter heel erg handig en goed om een makelaar in de arm te nemen als jij op zoek bent naar een woning. Een makelaar weet namelijk al heel vroeg dat er een nieuwe woning te koop komt. Hij weet dit al voordat de betreffende woning op internet geplaatst wordt. Als jij dan bij de makelaar aangegeven hebt dat jij op zoek bent naar zo’n woning, dan ben jij dus veel andere woningzoekenden voor. Daarnaast zal een aankoopmakelaar altijd met jou meegaan naar een bezichtiging. Hij zal de bouwtechnische staat van de woning dan bekijken. Indien hij minder goede of juist goede punten constateert, zal hij jou daar ook op wijzen. Zo weet je dus altijd of er nog kosten aan zitten te komen om bijvoorbeeld kozijnen te vervangen. Als jij een geschikte woning gevonden hebt, zal de aankoopmakelaar de biedingen voor jou doen. Hij begeleidt en helpt jou dus van A tot Z. 

 

Woning verkopen met behulp van een makelaar in Amersfoort

Als jij jouw woning gaat verkopen, kan je dit uiteraard zelf doen. Het is echter verstandig om een makelaar in de arm te nemen. Hij weet precies hoe hij jouw woning het beste aan kan prijzen waardoor deze snel verkocht wordt voor een goede prijs. De makelaar zal jouw woning aanbieden op de bekende sites. Dit gebeurt niet zo maar. Voordat de woning online geplaatst wordt, worden er goede foto’s gemaakt en een passende, wervende tekst geschreven. Daarnaast zal de makelaar samen met jou bepalen wat de vraagprijs wordt. Als dit allemaal bekend is, zal de woning online gezet worden. Als er een bezichtiging aangevraagd wordt, zal de makelaar de mensen rondleiden door jouw woning. Na de bezichtiging koppelt hij meteen aan jou terug wat zijn eerste indruk was. Als er een bod op jouw woning komt, zal hij dit ook gelijk met jou bespreken. Hij zal de verdere onderhandelingen, in overleg met jou, doen. Als de woning verkocht wordt, regelt de makelaar alle administratieve zaken verder af. Hij neemt jou dus veel werk uit handen.

Een goede makelaar zoals Schoofmakelaardij kan jou dus op veel punten helpen. Het kost uiteraard wel wat geld, maar dat is het dubbel en dwars waard. Het bespaart jou veel tijd!

Veel succes met de aankoop of verkoop van jouw woning!

https://www.schoofmakelaardij.nl/