Koopcentraal
Image default
Sport

Voetbaltenues: tips om het beste tenue voor je team te kiezen

In sportcompetities is er, naast de spannende wedstrijden met grote atleten, iets dat veel aandacht trekt het voetbaltenue. Het wordt gebruikt om de atleten veiligheid en prestaties te bieden en om de strijdende teams te organiseren, zodat verwarring door scheidsrechters of zelfs supporters wordt voorkomen.

Ze maken ook het publiek blij. Met kleurrijke, bedrukte en moderne stukken zijn deze evenementen meestal als een echte parade waarin de atleten pronken met de exclusieve outfits voor die wedstrijd of dat seizoen. Maar opdat het team met het uniform maximale prestaties kan leveren, is het belangrijk enige zorg te besteden aan de keuze van het model en de materialen.

Wil je leren hoe je het beste voetbaltenue voor je team maakt? Bekijk de tips die we hebben voorbereid!

Hoe belangrijk is het om een goed voetbaltenue te kiezen?

Tijdens een voetbalwedstrijd moeten de atleten een goede prestatie leveren om de langverwachte overwinning te behalen. Om dit resultaat te bereiken moet, naast de technische en tactische aspecten, rekening worden gehouden met de fysieke gesteldheid van elke speler, waaronder het gebruikte type tenue.

De lichtheid van de stof, het comfort, de soepelheid en de snellere verdamping van zweet zijn enkele factoren die ervoor zorgen dat ze zich goed voelen en beter presteren in het spel. Sportuniformen worden met dit doel voor ogen gemaakt, en sommige zijn zelfs vervaardigd met technologische stoffen. Dit zijn de kenmerken die hen onderscheiden van andere soorten uniformen die in bedrijfs- en schoolomgevingen worden gebruikt.

Kies het juiste materiaal

De stof beïnvloedt rechtstreeks het resultaat van de kleding en de prestaties van de spelers. Het ideale is dat het materiaal beter ademt, vooral bij sporten met veel impact die intense transpiratie veroorzaken.

Lichtgewicht, sneldrogende breisels, zoals die met een dryfit afwerking, worden ook sterk aanbevolen vanwege hun comfort en beweeglijkheid.

Kleuren en prints

Bij de opdruk van het sporttenue moet rekening worden gehouden met de teamkleuren. Gewoonlijk worden de naam van de atleet, het nummer van het shirt, het schild van het team en het logo van de sponsor op het kledingstuk aangebracht. Er kunnen ook sterren worden toegevoegd om belangrijke verwezenlijkingen aan te duiden.

In het algemeen wordt het schild op de linkerzijde van de borst geborduurd. Andere visuele elementen worden gedrukt naar gelang van het gekozen type stof.