Koopcentraal
Image default
Verbouwen

Vloercoatings, wat maakt ze nu eigenlijk zo interessant?

Wanneer je in je woning wil kunnen genieten van een naadloze vloer bestaan er best een aantal verschillende manieren om dit voor mekaar te krijgen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een volledige gietvloer te laten realiseren. Een dergelijke vloer heeft altijd een naadloos oppervlak, maar kan voor veel mensen zomaar wat te duur uitvallen. Gelukkig bestaat er hiervoor een voordeliger alternatief onder de vorm van zogenaamde vloercoatings. Bijkomend voordeel van een dergelijke coating? Ze kan ook perfect worden toegepast bij renovatieprojecten!

Wat zijn vloercoatings eigenlijk?

Wanneer we het hebben over vloercoatings is het zoals in de inleiding van deze pagina al aangegeven dus niet zo dat er sprake is van een compleet nieuwe vloer die moet worden gerealiseerd. In plaats daarvan zou ervoor gekozen kunnen worden om de vloer als een vorm van coating op een bestaande vloer aan te kunnen brengen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat deze ondervloer over een vlakke textuur moet beschikken. Op deze manier zou je er zomaar voor kunnen kiezen om een oude vloer terug nieuw leven in te blazen.

Voor vloercoatings geldt dat ze aldus een dunne laag vormen die bovenop een bestaande vloer wordt aangebracht. Hierdoor zijn ze niet alleen een geschikte oplossing om te overwegen bij de realisatie van een nieuwbouw, maar ook wanneer er sprake is van renovatiewerken. Hou er wel rekening mee dat een dergelijke coating niet altijd van hetzelfde materiaal is gemaakt. Dat is van belang om te weten omdat de materiaaleigenschappen onderling uiteraard kunnen verschillen.

Welke vloercoatings bestaan er precies?

Zoals hierboven al even kort aangehaald zijn er op de markt verschillende soorten vloercoatings terug te vinden. Hierbij wordt hetzelfde onderscheid gemaakt als bij de gewone gietvloer. Met andere woorden, we maken op dit vlak een onderscheid tussen deze opties:

  1. Epoxy;
  2. Polyurethaan;

Beide materialen staan er in de praktijk om bekend een prima keuze te zijn voor jouw vloer. Of je er nu een volledige vloer uit gaat vervaardigen of je er nu voor kiest om ze simpelweg als coating aan te brengen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een belangrijk aandachtspunt op dit vlak is wel terug te vinden in het feit dat ontzettend veel mensen tegenwoordig graag gebruik zouden willen kunnen maken van vloerverwarming in hun woning. Is dat eveneens een voorkeur waar jij over beschikt? Dan zou het zomaar de moeite waard kunnen zijn om te opteren voor vloercoatings van polyurethaan. Epoxy is namelijk een wat minder geschikte combinatie met vloerverwarming.

Voorkeur voor een bepaalde kleur? Geen probleem!

Er zijn nog altijd heel wat onduidelijkheden die bestaan met betrekking tot vloercoatings. Zo zijn veel mensen nog altijd van mening dat ze alleen maar te realiseren valt in de bekende, grauw, grijze kleur. Dat is echter helemaal niet het geval, integendeel. Tegenwoordig kan je bij de realisatie van een vloercoating dan ook een keuze maken uit een zeer groot aantal verschillende mogelijkheden. Dat is mooi meegenomen, want op deze manier zal de uitstraling van de vloer van G-vloeren.nl in je woning altijd zeer mooi aansluiten op de rest van de uitstraling van je interieur.