Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Vitamine C

Vitamine C is samen met vitamine D 1 van de bekendste vitamines. Waarvoor is vitamine C goed?  Het zorgt ervoor dat je  lichaam genoeg antioxidanten aanmaken, deze heb je nodig  voor de ontwikkeling van je  bindweefsel,  zorgt ervoor  dat je een sterke weerstand hebt en zorgt ook voor de opname van ijzer.

Vitamine C kan je terugvinden  in aardappelen, fruit en  groenten.  Om een maximale hoeveelheid van vitamine C in je eten te bekomen kan je je groeten het beste in weinig water koken en zo kort mogelijk laten koken.

Wanneer je niet genoeg vitamine C pneemt kan je  weerstand verzwakken ( zoals hierboven vermeld), dus ga je rapper ziek worden, wanneer je een wonde oploopt en je bezit over te weinig vitamine C gaat de genezing hiervan ook een heel deel langer duren dan normaal gezien. Uiteindelijke kan ook scheurbuik ontstaan.  Dit is een ziekte waarvan  symptomen z onder meer opzwelling en bloeding van tandvlees zijn,  slapen of stijve ledematen maar het kan ook een inwendige bloedingen veroorzaken.  Onbehandelde scheurbuik is op zeer lange termijn dodelijk, maar  dit is zeer gemakkelijk  te behandelen door simpelweg vitamine C in te nemen.

Zoals we al reeds gezegd hebben vind je vitamine C ook terug  in voeding, daarom is het dus belangrijk dat je een goede volwaardige maaltijd eet elke dag, natuurlijk is niet altijd even evident om een volwaardige maaltijd te maken door je werk of door externe omstandigheden. Daarom heb je ook de keuze om via een online aanbieder vitamine supplementen aan te kopen. Een bekende online aanbieder van deze supplementen is topvitamins. hier kan je de desbetreffende vitamines die je nodig hebt bestellen en deze worden dan natuurlijk aan huis geleverd, wat je veel tijd bespaart en wat zeer handig is als je niet veel tijd hebt een maaltijd te koken met alle nodige vitamines.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl/