Koopcentraal
Image default
Bedrijven

Traditioneel of modern rietdekken?

De waarde van een huis stijgt wanneer er een rieten dak opzit. Het is tegenwoordig dus niet alleen meer voor de sier. Het is namelijk een optie voor iedereen om te overwegen. Vroeger was een rieten dak gevaarlijker dan een dakpannen dak. Dit had te maken met het brandgevaar, maar tegenwoordig is dit net zo veilig. Het verzekeren van een huis met een rieten dak is net zo duur als normaal, dit heeft komt ook door de toename van de veiligheid. In dit artikel staat informatie over rieten daken en welke opties er zijn als u overweegt de investering te maken en een prachtig rieten dak op uw huis laat maken.

Het rietdekken van het dak kost meer tijd dan het leggen van dakpannen, houdt er dus rekening mee dat dit meer kosten met zich mee brengt. Vandaag de dag zijn er veel gespecialiseerde bedrijven die niks anders doen dan daken bedekken met riet. Wanneer u besluit opzoek te gaan naar een rietdekker houd er dan rekening mee dat er verschil kan zitten in garantie en preventie onderhoud. Deze onderhoud is nodig om het alg te verwijderen van de daken en het dak er prachtig uit te laten zien. Algen treden voornamelijk op wanneer het buiten vochtig is. Houd hier rekening mee.

Er zijn ook verschillende constructies van rieten daken. De twee meeste gebruikte constructies zijn: gesloten en traditioneel. Een gesloten constructie is net zo veilig en brengt vele voordelen met zich mee. Traditioneel is sierlijker dan een gesloten constructie, maar het houd minder kou tegen en het kost dus meer geld het huis op te warmen. Weeg allebei de opties tegen elkaar af voordat u beslist en zodra het dak erop zit is het aan te raden regelmatig een afspraak voor onderhoud.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl