Koopcentraal
Image default
Gezondheid

Superfoods

Superfoods

Hebt u wel eens van superfoods gehoord? Dit zijn voedingsmiddelen die een zeer sterke voedingswaarde hebben en die veel goeds voor uw lichaam kunnen doen. Doordat ze heel veel nutriënten bevatten, hebben ze een zeer positief effect op uw lichaam. De meeste etenswaren bevatten maar twee of drie van deze stofjes, maar superfoods bevatten er vaak wel twaalf of meer! Vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten en polysachariden zijn allemaal in hoge maten in deze voedingsmiddelen aanwezig. Dat kan ons lichaam zeer goed gebruiken, helemaal nu we in een tijd leven waarin we de meeste van onze boodschappen bij de supermarkten doen. De producten die we kopen zijn vaak bewerkt en zijn daardoor veel van hun goede eigenschappen verloren. Ook bevatten veel bewerkte artikelen allerlei additieven die ze nu niet bepaald gezonder maken. Het eten van superfoods kan dan voor een goede balans in uw eetpatroon zorgen. Ze zorgen ervoor dat u toch veel noodzakelijke stofjes binnenkrijgt terwijl u er in principe maar weinig voor hoeft te eten. Door de hoge concentraties volstaat een kleine portie van deze superfoods. Het is dus een erg gemakkelijke manier om uw voeding een stuk gebalanceerder en gezonder te maken. U zult merken dat als u superfoods gaat eten dat uw gezondheid meteen een stuk verbetert. Dit is niet alleen belangrijk voor de werking van uw lichaam, maar ook voor de werking van uw geest. Veel mensen realiseren het zich niet voldoende dat ook uw hersenen behoefte hebben aan goede voedingsstoffen en dat uw lichaam niet goed functioneert als u onvoldoende nutriënten binnen krijgt. Voelt u zich vaak moe, bent u vaak ziek of voelt u zich gewoon niet helemaal top, dan is de kans groot dat u te weinig nutriënten eet en dat uw lichaam hier een grote behoefte aan heeft.

Soorten superfoods

Mensen die zich voor het eerst in superfoods gaan verdiepen, zullen al snel merken dat er heel veel verschillende producten bestaan die als supervoedsel aangemerkt kunnen worden. Dit heeft als voordeel dat iedereen wel een product kan vinden dat hij of zij lekker vindt en graag aan het dagelijkse dieet toe zou kunnen voegen. Maar een grote keuze betekent vaak ook grote onzekerheid, vooral als u nog niet bekend bent met deze etenswaren. Want welke producten kunt u nu het beste kiezen? Hoe dient u ze te gebruiken? En wat voor effect kunnen ze hebben op uw lichaam? Als u superfoods wilt kopen, is het daarom ook verstandig om hiervoor naar een echte specialist te gaan. Deze kan u antwoord geven op al deze vragen. Maar wat nu als er niet een dergelijke winkel bij u in de buurt zit? Dan is de webshop van Superfoodstore absoluut een uitkomst. U vindt hier een zeer uitgebreid assortiment aan superfoods en het mooie is dat bij ieder product vermeld staat:

  • wat het positieve effect ervan op uw lichaam is
  • welke nutriënten het bevat
  • hoe u het voedsel het beste in uw dagelijkse eetpatroon kunt verwerken

Mensen denken soms dat het heel lastig is om superfoods in een normaal dieet toe te passen, maar dit komt echt alleen doordat ze onbekend zijn met deze producten. Ook de namen klinken vaak niet heel bekend in de oren, waardoor de twijfel al snel toeslaat. Maar het is vaak echt gemakkelijker dan u denkt. Wat u normale eetpatroon ook is, er is altijd een manier om superfoods hierin te verwerken.

Toepassingen

Voor alle superfoods geldt eigenlijk dat ze op heel veel verschillende manieren zijn te gebruiken. Laten we eerst Acai poeder eens als voorbeeld nemen. Dit poeder wordt gemaakt van een bes die in Zuid-Amerika groeit en het bevat naast vitamine B1, B2, B3, C, A en E ook nog eens fosfor, calcium, kalium, omega 6, omega 9 en veel vezels. Doordat het bovendien ook nog eens heel veel antioxidanten bevat is dit echt een topper binnen de categorie superfoods. De toepassing ervan is eigenlijk heel eenvoudig. U kunt simpelweg een aantal gram door uw smoothie doen of door uw toetje roeren. U zult nauwelijks merken dat het er in zit, maar u zult wel merken dat uw lichaam een stuk gezonder wordt! Een ander voorbeeld van supervoedsel is Chia zaad. Deze topper onder de superfoods staat bekend om de grote hoeveelheid kracht die het geeft. De Maya’s, Inca’s en Azteken waren al doordrongen van de gunstige effecten van dit zaad. Het zit boordevol omega 3 vetzuren, het zorgt voor sterke tanden en botten, voor een vertraagde opname van complexe koolhydraten en daardoor ook voor een slanke lijn. Chia zaad kunt u op heel veel verschillende manieren gebruiken door de grote veelzijdigheid van het product. Zo kunt u het bijvoorbeeld toevoegen aan jam, yoghurt, smoothie of soep, maar u kunt het ook op brood eten of door de rijst. U merkt dus dat alle superfoods zo hun eigen heilzame werking hebben en het is dus ook goed om u eerst eens te oriënteren op de effecten ervan en na te gaan aan welke stoffen uw lichaam eigenlijk de meeste behoefte heeft. Vervolgens kunt u de superfoods van uw keuze heel gemakkelijk online bestellen bij de Superfoodstore. U krijgt ze dan snel thuis bezorgd, waarna u er lekker mee aan de slag kunt gaan in de keuken. U zult absoluut al na een korte periode van het eten van deze producten gaan merken dat u zich zowel lichamelijk als geestelijk een stuk beter gaat voelen.

Voor meer info : http://superfoodstore.nl/