Koopcentraal
Image default
Aanbiedingen

Reclamefotografie

Reclamefotografie

Bij reclamefotografie speelt de foto een hoofdrol in de communicatie doelstelling. In overleg met de vormgever wordt er een concept opgezet en wisselen fotograaf en reclamebureau ideeen uit. Vervolgens worden lokatie, modellen, kleding en props uitgezocht om het plaatje ook in detail perfect te maken. Fotograaf Vincent Hartman heeft zijn fotostudio verplaatst van Zwolle naar de gemeente Raalte waar een mooi jaren dertig pand is aangekocht waar wonen en werken prima met elkaar gecombineerd kunnen worden. Fotografie voor reclamedoelstellingen vinden afhankelijk van de gewenste sfeer op lokatie of in de studio plaats. De studio wordt gebruikt voor mode en kleding en productfotografie. Voor het merendeel van de reclamefotografie worden echter passende lokaties gezocht en wordt de studio apparatuur daar opgezet om de perfecte sfeer te kunnen weergeven.

Interieurfotografie

Een andere belangrijke activiteit van de Fotostudio naast reclame is het fotograferen van interieurs in retail, kantoren, publieke ruimtes en onderwijs. Bij interieurfotografie gaat het om het zo realistisch mogelijk weergeven van een interieur in een interessante 2 dimensionale compositie. Bij deze tak van de fotografie is het iedere keer weer een uitdaging, perspectief, lijnen, contrasten en kleuren zo goed mogelijk weer te geven. Een arsenaal aan analoge en digitale technieken worden hiervoor ingezet, maar de belangrijkst zijn wellicht het zware statief en de waterpas.

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is een veelomvattend begrip en hier kan het gaan om portretten van medewerkers, profielfoto’s, foto’s van het pand en het interieur, maar ook bijvoorbeeld het productieproces, logistiek, presentaties, seminars en gebruikersinstructies. Daar deze tak veelomvattend is is het belangrijk te kiezen voor een veelzijdig fotograaf die op alle deelgebieden bovengemiddeld scoort.

Bekijk het portfolio op de website en vorm zelf uw oordeel. Wij zien u graag terug!

 

 

 

https://www.studiovhf.com/reclamefotografie