Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Oosterse lampen in uw interieur

Oosterse lampen in uw interieur

Bij het aanschaffen van nieuwe artikelen, waaronder ook lampen, is de consument erg gericht op onder andere de prestatie, uitstraling en prijs. Bij oosterse lampen komt dit ook ter sprake. Oosterse lampen worden vaak gekocht door mensen die een gezellige en aangename sfeer in huis willen maken. Echter dient een oosterse lamp voornamelijk als avondlamp vanwege de indrukwekkende lichteffecten die zij genereren, zoals bijvoorbeeld een oosterse plafondlamp. Daarentegen is het wel zo dat bepaalde oosterse lampen enigszins prijzig kunnen zijn. Een bepalende factor wat de prijs sterk beïnvloed is dat de lampen handmatig zijn gemaakt en dus intensieve arbeid vereisen. Deze lampen worden grotendeels in Egypte gemaakt met een ijzeren naald. Met deze naald kerft de arbeider allerlei sierlijke vormen in de lampenkap en vaak ook honderden gaatjes wat het uiteindelijke lichteffect bevordert.

Houdt rekening met

Bij het uiteindelijke kopen van deze oosterse lampen zijn er verschillende elementen waar rekeningen mee dient gehouden te worden. Zo vallen er binnen de term oosterse lampen ook Marokkaanse lampen en Arabische lampen. Echter zijn de Marokkaanse lampen voornamelijk gericht op het creëren van een bepaalde aangename sfeer. Dit wordt voornamelijk gedaan door de toevoeging van bepaalde richtlijnen met betrekking tot de kleur. Dit zorgt ervoor dat de lamp een mooie decoratie binnen je interieur blijft, ook al staat hij uit. Vaak is een Marokkaanse lamp niet alleen voorzien van mooie en vrolijke kleuren, maar ook van de unieke designs die zij met zich meenemen. Dus als dit de factoren zijn die je graag terug wilt zien in je toekomstige lamp, dan is een Marokkaanse lamp een echte aanrader.

Arabische lampen daarentegen leggen de nadruk meer op het lichteffect dat de lamp uiteindelijk oplevert. Zo spenderen de arbeiders in Egypte hier veel tijd en aandacht aan het patroon dat zij in deze Arabische lampen kerven. Bij aankoop van een van deze Arabische lampen moet in gedachten genomen worden dat ze vooral vanwege haar prachtige lichteffect zo populair zijn. Op klaarlichte dag zijn deze lampen niet erg bijzonder. Vaak zijn ze helemaal in het zilver zonder enige kleur toevoeging. Dit is expres niet gedaan omdat deze lampen als doel hebben om in de avond een prachtige lichtshow op te leveren en hierdoor een aangename en gezellige sfeer te ontwikkelen. De lampen zijn voorzien van een warm wit licht wat een positieve toevoeging is aan de sfeer in de woning.

Interieur

Kijkend naar het interieur waarin deze oosterse lampen uitstekend in passen kan er het volgende gezegd worden. Er is geen oosterse inrichting nodig om een oosterse lamp aan te kunnen schaffen. De kleur en de vormen van deze oosterse lampen kunnen uitstekend geplaatst worden in een modern interieur. De zwarte en witte meubelstukken en de hoekige vormen die vaak voorkomen in een modern interieur zorgen voor een opvallend effect van bijvoorbeeld een oosterse wandlamp.

Natuurlijk past een oosterse lamp ook uitstekend in een oosterse inrichting. Echter is het leuker om te variëren in je interieur. Dit kan dus prima door de toevoeging van een lamp die tegenstrijdig is met je huidige interieur.

Voor meer info : http://www.oosterselampen-online.nl/