Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Messing knelfittingen of knelkoppelingen van Bonfix

Moderne installatietechnieken richten zich steeds meer op snelle en tijdbesparende toepassingen waarbij ook een eenvoudige en snelle vervanging van de fittingen die voor de verbinding zorgen noodzakelijk is. Dit maakt het uitbreiden van een waterleidingsysteem voor in de badkamer of het toilet op eenvoudige wijze mogelijk zodat men gemakkelijk allerlei extra sanitair voorzieningen kan aanleggen. De knelfittingen of knelkoppelingen in chroom, messing of vernikkeld van Bonfix behoren tot deze categorie van flexibele aansluitingen die ook weer aanpasbaar zijn. Met Bonfix knel knie of verloop koppelingen en fittingen worden ook de traditionele technieken zoals solderen, lijmen of draadsnijden bij het installeren van verwarmingsinstallaties en water- en gasleidingen overbodig. Alle knelfittingen, knelkoppelingen, muurplaten, vorstbestendige buitenkranen en kogelkranen van Bonfix zijn KIWA goedgekeurd en voorzien van kwaliteitsgarantie.

Knelkoppeling loshalen en opnieuw vastzetten

De Bonfix knelkoppeling bestaat uit 3 delen: het huis (1), de drukring of knelring (2) en de wartelmoer (3). Door deze volledig te monteren kunnen deze op een eenvoudige manier een verbinding of koppeling maken tussen de koperen leidingen. Het is gewoon mogelijk om een bestaande verbinding weer in elkaar te zetten nadat deze is losgehaald, het heraansluiten bij het vervangen van de wastafel of ander sanitair is dus mogelijk. Een bestaande verbinding met Bonfix knelfittingen of knelkoppelingen in chroom messing of vernikkeld kan dus worden verbroken en opnieuw worden gemonteerd op een veilige manier, omdat de drukring om de pijp wordt vervormd, en dus op zijn plaats blijft. De compressiering weer onder spanning gezet door het aandraaien van de wartelmoer met de hand en vervolgens een kwartslag te draaien. Het weer opnieuw monteren met gebruik van dezelfde knelring of drukring van de bonfix knelkoppelingen is niet toegestaan voor knelfittingen in gasinstallaties.

Bonfix uit voorraad bij Sani-bouw.nl

Buizen voor toevoer van warm of koud water kunnen in beton worden gegoten indien de buizen niet worden beïnvloed door het materiaal van de wand of vloer. Warmwater leidingen moeten worden voorzien van een behuizing. We raden aan dat alle in beton gegoten leidingen (zowel voor warm en koud water) zijn voorzien van een behuizing. De Bonfix knelkoppelingen of knelfittingen mogen echter niet worden ingestort of afgesmeerd. Bij het installeren van koperen leidingen in de wand dient er altijd gesoldeerd te worden. Alle Bonfix artikelen en andere installatiemateriaal is bij Sani-bouw online te bestellen met een snelle levering uit voorraad en uiterst scherpe prijzen. Kijk in de webshop voor meer informatie.

Voor meer info : http://www.sani-bouw.nl/installatiemateriaal/bonfix