Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Industriële fabriekslampen kopen

Industriële lampen – Elke folder van een beetje woonwinkel staat er vol mee. Twijfel jij over een bepaalde lamp? Logisch want je komt ze tegen in elke folder, woonwinkel of lampenwinkel. Zo veel keuze! Welke stijl van je woonkamer sluit aan bij deze verlichting? En waar hang je ze op in huis? Industriële hanglampen wordt met de blog een stuk eenvoudiger.

Hoe is het ontwerp ontstaan?

De eerste fabrieken kwamen zo halverwege de 18e eeuw in Nederland. De werkzaamheden veranderde in korte tijd zeer snel. Mensen ging massaal werken in de donkere fabrieken. Het werk veranderde langzaam in lopende band werk. Natuurlijk moest men wel kunnen zien wat men deed in deze grote fabrieken. 100 jaar na het ontstaan van de fabriek volgde de uitvinding van de gloeilamp pas. Dit had grote positieve gevolgen voor de capaciteit van de fabrieken.  De lampen moesten vooral tegen een stootje kunnen. Het licht kon worden gebundeld een stalen plaat rond de gloeilamp te buigen. Tegenwoordig tref je vooral TL-buizen in industriehallen. Daarmee verdween de industriële lamp even van het toneel. Om nu zijn comeback te kunnen maken.

Industriële lampen als versiering.

Nu tref je in de fabrieken andere lampen, maar vinden we deze lampen in onze woonkamer. Plafondlampen, tafellampen of staande lampen waren er toe bijna niet. Hanglampen waren toen der tijd het handigst. Vaak geëmailleerd hierdoor werd de lamp  kras- en roestbestendig. Het is des te gaver als de lamp zelfs bouwvallig lijkt. Niet alle fabriekslampen zijn origineel. . De looks van deze lampen is behouden, verder is alles een stuk moderner geworden. Nu worden de industriële lampen meer nagemaakt. Dit zijn gewoon nieuwe lampen met de vormgeving van een ouderwetse lamp. Bekijk bijvoorbeeld ook eens industriële lampen online.nl!

Waar moet je opletten bij het kopen van deze lampen.

Bij ‘oudjes’ moet je wel even opletten: De fitting dient te worden zijn vervangen. Ga dit niet zelf doen. Industriële lampen passen ook goed in een moderne strakke inrichting. De meeste gewone winkels hebben ook een webwinkel.  Bij een goede webwinkel zijn ook de retourkosten inbegrepen. Tip: check en controleer recensies op waarheid en betrouwbaarheid.  De industriemanie is nu uitgebreid naar robuuste vloerlampen en tafellampen. Binnen een Scandinavische huisinrichting passen deze lampen trouwens ook erg goed!

Voor meer info : http://interieur-verlichting.blogspot.nl/2014/10/de-5-must-havens-van-de-nieuwe.html