Koopcentraal
Image default
Woning en Tuin

Hoe kiest u de perfecte wandlamp..

Wandlampen

Wat belangrijk is voor verlichting in uw huis is een evenwichtige lichtverdeling, dit kunt u bereiken door een combinatie van hanglampen voor goed licht op tafel, spots voor het uitlichten van een mooi object, vloerlampen voor bij een luie stoel of voor algemene verlichting en natuurlijk ook wandlampen. Wandlampen kunnen hier zeker een rol in spelen, niet alleen voor algemene verlichting maar ook voor goede directe verlichting zodat u bijvoorbeeld goed een boek kunt lezen.

Er zijn veel verschillende soorten wandlampen met uiteraard ook verschillend soort licht. Er zijn wandlampen die alleen licht naar boven of beneden geven en er zijn er ook die dit allebei doen. Sommige wandlampen branden heel lang bijvoorbeeld in een gang of overloop andere korter voor even goed licht om te lezen of voor een oriëntatiepunt.

Soorten wandlampen

Als we kijken naar de verschillende categorieën binnen wandlampen, dan kunnen we ze onderverdelen in de volgende soorten. Klassieke wandlampen, moderne wandlampen, design wandlampen, industriële wandlampen en er is ook nog een categorie badkamer lampen. 

Klassieke wandlampen zijn voorzien van sierlijke vormen en vaak zijn ze bronskleurig ontworpen. Deze lampen dienen vaak als sfeerverlichting. Het warme licht dat ze opleveren in combinatie met het stijlvolle design zorgt voor een goede toevoeging van sfeer aan je interieur.

Daarnaast zijn er ook modern wandlampen. Deze zijn voorzien van strakke en hoekige vormen met voornamelijk een zilverkleurig ontwerp. Uitstekend passen moderne wandlampen bij een bijbehorend modern interieur.

Design lampen zijn in velen opzichten vergelijkbaar met moderne wandlampen. Zo kunnen design lampen ook gezien worden als moderne lampen. Het verschil zit hem in het design. Design wandlampen zijn in principe voorzien van erg unieke en onderscheidende ontwerpen.

Tot slot zijn er ook nog wandlampen specifiek bedoeld om in de badkamer op te hangen. Dit zijn vaak wandlampen met een lichte neiging naar de moderne lampen. Deze badkamer wandlampen worden veel naar diverse soorten badkamers ontworpen.

Mogelijkheden

Voor de wandlampen die lang branden kunt u ledverlichting of een spaarlamp gebruiken omdat deze energiezuinig zijn. Wilt u goed licht om te lezen is halogeenverlichting of een ledlamp een goede keuze. Wandspots zijn perfect voor het verlichten van een mooi schilderij of object.

Veel klassieke wandlampen worden in het bronskleur gemaakt en de modernere soorten vaak in het mat staal of roestvrij staal. Gecombineerd met bijpassend glas of een mooi stoffen kap. Zoals u ziet zijn er vele mogelijkheden, kijkt u daarom rustig op onze site. Komt u er niet uit kunt u onze winkel bezoeken in Veenendaal, LichtXpert daar wordt u geholpen door zeer ervaren verkopers.

Voor meer info : http://www.wandlampen-expert.nl/