Top Tag
Koopcentraal

De inrichting van je huis is heel persoonlijk. Het moet bij jouw karakter passen. Als je met meerdere mensen samenwoont, moet het ook bij hun karakter wonen. Als je student bent, heb je daar minder last vast. Je kunt namelijk jouw kamer helemaal naar jouw smaak inrichten.

 

Gemeenschappelijke ruimtes

Alleen de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken, badkamer, toilet en eventuele woonkamer moet je samen met je huisgenoten inrichten. Maar vaak worden die ruimte als minder belangrijk gezien. Iedereen gebruikt ze, dus waarom zou jij daar je mooie spullen neerzetten? Toch is het wel aan te raden om van iedere ruimte iets persoonlijk te maken. Zo hebben sommige studentenhuizen een soort galerij van bier en wijnflessen in hun trapgat. Andere kiezen ervoor om foto’s of leuke posters op te hangen. De decoratie hoeft zeker niet duur te zijn dus, want we weten allemaal: studenten hebben vaak niet heel veel te besteden.

 

Tips voor jouw eigen kamer

Maar hoe pak je de inrichting van jouw kamer aan? Probeer eerst alle muren op te meten en een plattegrond te tekenen. Knip daarna de meubels die je al hebt op schaal uit. Zo kan je makkelijk met je papieren meubels schuiven over de plattegrond en kom je tot de ideale indeling. Waarschijnlijk heb je ook een aantal nieuwe spullen nodig zoals een wasmand of een kastje. Misschien wil je ook schilderen ophangen. Mocht je hierbij met hout te maken krijgen, dan is het verstandig om een houtdraadbout of een splitpen te gebruiken.

 

De beste winkels voor je uitzet

De kringloopwinkel is je grote vriend. Vooral in kleinere gemeentes en dorpjes kun je hier geweldige vondsten voor een klein prijsje vinden. Wanneer je door een kringloopwinkel wandelt, zie je vaak onwijs veel meubels staan. De een misschien nog lelijker dan de ander. Maar probeer daar door heen te kijken. Wanneer je de meubels probeert in te beelden in de context van je kamer, krijg je al een heel ander idee van die kast of die stoel.

Voor meer info : https://moerenbout.nl/

You may also like